Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt Härnösand. Bild på det pampiga posthuset mitt i Härnösand. Bild på den vackra inre hamnen. Bild från gamla stadsdelen Östanbäcken. Här beskrivs staden och atmosfären i den nu på 1950-talet. Man träffade domprosten David Lindquist. Bild på honom. Bild även på konstnären John Ekelund med dottern Martha-Carin Ekelund och hustrun Karin Lindquist. Hon är mycket rar, skriver tidningen. Bild på direktör Alfred Törner. Han har många gamla berättelser från Härnösand att förtälja.

Reportage: Elsa Lange bor i en unik bostad. Hon har omvandlat en gammal fyrstuga på Marstrand till en vacker bostad! Femina får komma in och fotografera de olika rummen.

Reportage: Nils-Erik Eriksson bor i Lorås utanför Hammerdal och Strömsund. Nu är han på bild i tidningen och han berättar att han samlar på örter. Sedan han började göra te på sina örter så har han inte varit sjuk en enda dag!

Reportage: Femina har träffat två generationer husmödrar som får jämföra hur det var att tvätta kläder förr jämfört med hur det är nu. På bild ser vi Margit Markusson som använder en hypermodern torktumlare. Sally Klasén däremot berättar hur man gjorde förr, när man var tvungen att vrida ur vartenda plagg. Hon är på bild och hon berättar hur det var att tvätta kläder på 1920-talet.

Reportage: Femina har besökt Tyskland. Här beskrivs indelningen i öst och väst samt de ansträngda förhållanden som fortfarande råder här sedan kriget.

Artikel: Heidi von Born är på bild. Hon är 19 år och hon beskrivs som ett underbarn. Nu har hon läst egenskrivna dikter i skolan!

Artikel: Direktör Hans von Post och hans maka har bjudit in till stor fest. Temat var Österrikisk afton. På bild ser vi förutom Hans von Post också värdinnan Siri von Post, direktör Eric Ekstrand och Pålle Flodin, chef för Paramount. Festen ägde rum i reklambyrån Forums lokaler, som Hans von Post är direktör för.

Samt vackra, tidstypiska modebiler m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektnr 618376790

Visningar 116

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 19 1956 Härnösand, Sally Klasén, Elsa Lange, Alfred Törner, von Born

Pris

129 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

372 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?