Beskrivning

Tidningen Femina från 1956.

Reportage: Femina har besökt en gård som heter Mosstorp utanför Gullspång. Där bor Ester Klingberg och tidningen träffar henne. Hon sköter gården och hon har en fantastisk arbetsbörda, skriver tidningen. På bild ser vi även hennes barnbarn. De heter Dennis, Yoren och Terry.

Reportage: Femina har följt två unga familjer för att se hur deras liv utvecklar sig. På bild ser vi dem: Erik Stening och Karin Stening. Hon är född Karin Weston. Deras son heter Rolf Erik Stening och han döptes i kyrkan i Leksand. Sonen är också på bild och Karin Stening har en vacker folkdräkt på sig. Det andra paret är Gilbert Hansén och Göran Hansén samt deras son Göran Hansén. Han döptes i Sorunda kyrka.

Reportage: Femina har varit hemma hos Martin Ekblad och hans fru Inga Ekblad. Nu får vi se hur det ser ut i deras bostad. Martin Ekblad är överläkare. Sonen heter Göran Ekblad och han är 15 år.

Reportage: Femina har också besökt Rosersberg. Där fick man komma hem till Evy Lind som visar upp sin villa. Hon är ursprungligen född på Rosersbergs herrgård men nu har hon tagit med möbler därifrån till sin nya villa.

Reportage: Femina har tittat närmare på frenologi. På bild ser vi konstnär Tage Hansson som har intresserat sig särskilt för frenologi. Vi ser honom undersöka en mans skallform för att på så sätt avgöra hur han är som person. Nu berättar Tage Hansson varför han har valt att bli frenolog.

Reportage: Femina har varit i Reykjavik, en intressant stad!

Artikel: Tidningen har träffat källarmästarparet på Waxholms hotell i Vaxholm. De heter Barbro Thomasson och Sören Thomasson. De berättar om hotellet och ger recepttips.

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Objektsnr 623386481

Visningar 164

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Femina 39 1956 Ester Klingberg, Erik Stening, Gilbert Hansén, Evy Lind, frenolog

Pris

119 kr

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

353 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?