Beskrivning

DVD Region 2, Svensk text

HANDLING:
På motionsinstitutet sitter konstnären Vilgot Sellberg och sliter med en roddapparat. In kommer en ung man och presenterar sig som Gustaf Adolf Lejoncloo, systerson till Vilgot Sellberg. Han har gett sig av hemifrån i unga år, utvandrat till Argentina och tjänat ihop till en jordegendom där. Nu skall han ett slag förvalta sin faster Victoria Sellbergs gods Svenningehus. Tant Victoria är en rivig gumma som inte kan glömma att hennes make för flera år sedan rymde med en ormtjusare.

Adolf kör runt på Djurgården och räddar en ung dam undan en efterhängsen knodd. Hon heter Karin och är adoptivdotter till makarna Blomqwist på Fränsta gård. Men det får inte Adolf veta just då. Hon försvinner i en spårvagn och Adolf spanar efter henne på Kungsklippan. Adolf bilar ut på landet och träffar än en gång Karin, nu vid en bensinstation tillsammans med sin tankspridde fosterfar, filatelisten Hektor Blomqwist. Adolf erbjuder sig att köra hem de två till Fränsta gård och framkomna tror fru Blomqwist att Adolf är makens nyanställde sekreterare, vilket Adolf låtsas vara.

Under Adolfs tidigare färd genom landskapet har han tappat sin väska från bilen och småskojaren Jönsson-Hammarlöf-Bratt har plockat upp den samt övertagit identiteten av baron Gustaf Adolf Lejoncloo. Adolf upptäcker att han på sin nya plats på Fränsta gård har en underlig herre vankande runt bärande hans namn, och han finner sig i detta för han vill ostört uppvakta Karin.

Fru Blomqwist visar upp sitt fina pärlhalsband till middagen och anförtror alla att hon låser in det på nätterna i ett lönnfack i biblioteket. Det blir en del nattligt härjande med pärlorna och till slut placerar Jönsson dem i Adolfs rum för att han skall bli misstänkt. Men både Adolfs tant Victoria och konstnären Vilgot vet nu var han finns och känner till maskeraden. Victoria uppenbarar sig och klarar av det hela. Och Adolf får sin Karin, som låtsats vara misstänksam mot honom, men som hela tiden vetat vem han var; hon hade antecknat hans bilnummer och den vägen utrönt vilken baron som var äkta baron.

***************************************************************************************************
Alla filmer jag säljer är i bra skick, om inte annat anges i produktbeskrivningen.

SÖKNING I BUTIK:
Söker du filmer från vissa ÅRTAL eller med vissa SKÅDESPELARE, så kan du enkelt söka fram det i min butik.
Sökexempel: 197* (Visar alla filmer från 1970-1979).

Letar du efter en speciell film? Hör av dig, så kanske jag kan hjälpa dig.

We do NOT ship outside of Sweden!

Lycka till!

Objektnr 574158266

Visningar 410

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Oss Baroner Emellan (1939) Ivar Johansson med Adolf Jahr och Thor Modéen.

Pris

499 kr

pali71

Eskilstuna, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 757 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?