Beskrivning

Bikeriders for Jesus - Möt Preacher Mike & Christian Crusaders, en fin konstfotobok av Magnus Westerborn. Harley bikers i en ovanlig klubb…

”Den här boken handlar om Preacher Mike & Christian Crusaders. Livet, gärningen, visionen. Men också om min väg in i deras kultur. Den blir en roadtrip in i bikerkulturen. Med en början, ett slut och däremellan en väg.”

Bikerkulturen är den mest kända av det amerikanska samhällets subkulturer. Genom filmer som Marlon Brandos Vild Ungdom och Peter Fondas Easy Rider spreds bilden av den amerikanska bikern över världen. Senare har outlaw-motorcykelgängens utbredning och uppmärksamhet ändrat synen på bikern. Bilden av bikern som gillar att meka och åka motorcykel har förskjutits till att förknippa motorcykeln, livsstilen och kulturen med ondska och kriminalitet.

Fotografen Magnus Westerborn skildrar i den här boken en annan sida av bikerkulturen än vad vi är vana vid. Han reser till USA där han träffar Preacher Mike, ledare för det kristna motorcykelgänget Christian Crusaders. Gruppen som lever och rör sig i subkulturen öppnar sin värld för honom. I den möts kristna-, oberoende- och outlaw-bikers, men också vanliga människor. De flesta lever sina liv i eller kring bikerkulturen, ofta i samhällets marginaler. Magnus Westerborn tar oss med hem till medlemmarna, till deras arbete, på väckelsemöten och gudstjänster. Men också till möten med presidenter i outlaw-klubbar, på bikerträffar och till soppkök. Han berättar Preacher Mike & the Christian Cusaders historia. Det blir också en berättelse om den amerikanska bikerkulturen idag och historiskt.

"Det är fantastiska bilder av en subkultur i samhällets marginal...". "Det är rak fotografi som tar stark ställning för gruppen och medlemmarnas omsorger om varandra." "...som bildreportage ger boken en så stark närvarokänsla att man känner doften av olja och svett... Den är omistlig...". "Hans bildmaterial är en klassisk dokumentärskildring som handlar lika mycket om estetik." "En oerhört bra bok!"

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick med endast ett ringa slitage på omslagets kanter. Boken är rikligt illustrerad med fotografier i såväl svartvitt som färg, varav många är helsidestäckande.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 286/235 mm
Ryggbredd ca 16 mm
Vikt ca 900 gram
Sidantal 159
Författare Magnus Westerborn
Foto Magnus Westerborn
Förlag Magnus Westerborn AB
Språk svenska
Utgivningsår 2005
ISBN 91-631-6184-2

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630880932

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 18:19

Bikeriders for Jesus - Christian Crusaders - Konstfotobok

Utropspris

|0 Bud

135 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 795 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?