Beskrivning

Två tyska Krauser packväskor för mc med tillhörande pakethållare säljes. Helst avhämtning i Kristianstad, men kan skickas om köparen står för frakten (2 x 189:- med DB Schenker).

Krauser var sin tids top-of-the-line när det gäller packutrustning för motorcykel. Mått på väskorna är cirka: höjd 37 cm, längd 47 cm, djup 25 cm totalt. Väskorna fästs mycket enkelt på pakethållaren med snabblås à la bilbälte (se bild) som också är låsbara med nyckel. Dessutom är locket på varje väska låsbart med två lås i stil med en attachéväska. Samma nyckel till alla sex låsen, två nycklar medföljer.

Pakethållaren har sedan 1988 suttit på en Moto Guzzi 850 T3 men passar förmodligen också andra stora Guzzi med Tonti-ram utan ändring (som Le Mans, V7 Sport, 850 T, 750 S, 750 S3, 1000 I-Convert och de flesta California). Med lämpliga fästen kan den också anpassas till i stort sett vilken mc som helst (Krausers pakethållare är ett bygglådesystem där man vänder och vrider på delarna).

Prylarna är använda men hela, rena och mycket välvårdade. Stadiga och bra och har aldrig läckt trots många mil i ösregn. Har funkat utmärkt på många långresor, t ex till Storbritannien, Tyskland och två gånger till Italien.

Ett skönhetsfel finns dock, nämligen att det främre nedre hörnet på vänster väska är en aning intryckt (se bilder). Rent praktiskt har det ingen betydelse eftersom den extremt sega plasten bara pressades in. Det kan också nämnas att inbuktningen är en av mycket få mc-skador som inträffat i negativ hastighet. Det hände på en parkeringsplats i Skottland där min bror svängt in med sin Ducati Paso (som är en mc där bakhjulet är helt öppet bakåt) och stannat. Tyvärr var det rullgrus på asfalten så när jag svängde in strax efter honom lyckades jag inte riktigt få stopp på Guzzin utan gled i cirka en kilometer i timmen med framdäcket rakt mot hans bakdäck, studsade och gled sedan baklänges med cirka en kilometer i timmen innan jag tappade balansen och trillade åt vänster. Extremt pinsamt, så lova att inte berätta det för någon. Fast historien gör kanske att inbuktningen inte alls är en skada utan istället en del av väskans proviniens?

Sökord: packväska, mc-utrustning, panniers, touring, långfärd, packutrustning, veteran, retro, vintage, klassisk, klassiker.

Objektsnr 630418753

Visningar 133

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 30 apr 19:43

Krauser packväskor med hållare till motorcykel

Utropspris

|0 Bud

2 000 kr

Slutar om

Mats Andreasson

Kristianstad, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

154 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?