Beskrivning

Det fina kinesiska myntet 2005 VI Jiao i väldigt välbevarat skick. Utropspris enbart 5kr!

2005 VI Jiao 1-myntet utan den traditionella bakgrunden avbildar valören "1 jiao" på framsidan, tillsammans med en design som är specifik för myntets tema eller åminnelse. På baksidan har det vanligtvis ett motiv relaterat till kinesisk kultur, historia eller natur, tillsammans med utgivningsåret, som är 2005. Dessa mynt är också gjorda av mässing och har en liknande diameter på cirka 21 millimeter. Designvariationerna återspeglar ofta specialutgåvor eller jubileumsteman som valts av den kinesiska regeringen eller den utfärdande myndigheten.

2005 VI Jiao 1-myntet har historisk betydelse eftersom det representerar Kinas växande ekonomiska och kulturella landskap under den perioden. I början av 2000-talet upplevde Kina snabb ekonomisk tillväxt och modernisering, driven av reformer som syftade till att öppna upp sina marknader för utländska investeringar och handel.

Utgivningen av jubileumsmynt under denna tid återspeglar Kinas växande internationella inflytande och dess önskan att visa upp sitt rika kulturarv för världen. Dessa mynt har ofta design som hyllar viktiga händelser, prestationer eller symboler för kinesisk kultur, och fungerar både som ett minnesmärke och ett verktyg för att främja nationell identitet. Dessutom understryker användningen av mässing, en hållbar och estetiskt tilltalande metall, Kinas engagemang för att producera högkvalitativ valuta som återspeglar dess status som en global ekonomisk makt. Dessutom har valören 1 jiao i sig historiska rötter, eftersom den är en del av Kinas decimalvalutasystem som infördes 1955 som en del av bredare ekonomiska reformer. Den fortsatta utgivningen av mynt i denna valör återspeglar Kinas ansträngningar att upprätthålla stabilitet i sin valuta och tillhandahålla alternativ för vardagliga transaktioner, även mitt i landets snabba ekonomiska tillväxt och modernisering.

Objektnr 632749435

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 24 maj 01:19

Det fina kinesiska myntet 2005 VI Jiao i väldigt välbevarat skick.

Utropspris

|0 Bud

3 kr

Auktionen avslutades utan bud

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

105 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?