Beskrivning

Säljer ett finfint och ståtligt renoveringsobjekt av kvalitet i form av bordslampan ”Elisabeth” tillverkad av Berliner messinglampen. Dragsnöret som man tänder och släcker lampan via har gått av och jag har redan flera renoveringsobjekt att ta hand om så denna får gå vidare. Jag köpte den ny för fem år sedan från Sekelskifte.com (de saluför den inte längre) och det var den dyraste lampa jag någonsin köpt! Lampan var inte tänd när snöret brast. Naturligtvis kommer snöret med vid köp. Jag tror inte att det ska vara några problem att få den fixad om man lämnar in den för ”renovering”, om det inte är så att man är händig själv förstås!

Lampan är baserad på en modell från början av 1900-talet och är utförd i jugend-stil. Lampskärmen har en ”midja”, är vit och munblåst, medan stommen är tillverkad av så kallad Berlinmässing. Ytan är patinerad men inte lackad så att den ska åldras snyggt med tiden. Armen som ljuskällan sitter på kan justeras uppåt och nedåt. Även skärmen, som är i gott skick helt befriad från nagg och sprickor, kan justeras. Jag har aldrig putsat mässingen utan låtit den ”utvecklas” med åren. Den är således inte lika blank som när den köptes (se första fotot), men det är ju meningen att det ska vara så ;)

Mått: Total höjd är 59 cm. Foten är 15 cm i diameter undertill. Den är tung och rejäl. Vikt: drygt 3,5 kg.

Skickas demonterad. Lätt att sätta ihop igen. Sista fotot visar var snöret skall sitta (inringat).

OBS! Säljaren har katt, men hemmet är rökfritt!

Betalning emotses inom tre dagar efter avslutad auktion och jag skickar försändelsen inom tre dagar efter mottagen betalning. Behöver du fler dagar på dig att betala eller vill dela upp betalningen, kan du t ex gratis välja faktura 30 dagar via Klarna som betalningsmetod.

Jag packar mycket väl och tar inte ansvar för fraktbolagets hantering av paketet. Frakten står vinnaren av auktionen för och jag erbjuder de två billigaste fraktalternativen för varje försändelse som skickas så att köparen själv får välja vad som passar bäst. Fraktpriserna är ingenting jag styr över utan gör det bästa jag kan för varje vara som skall fraktas. I annonsen och vinnarmejlet framkommer vilka betalningsmetoder som gäller och jag tar INTE emot banköverföringar på "traditionellt sätt".

Lycka till med budgivningen :)

Objektnr 631662819

Visningar 62

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 11:27

59 cm hög bordslampa,jugendstil, Berliner messinglampen, textilsladd, defekt

Såld för

340 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Arkeologen71

Dala-Husby, Sverige

5.0

Arkeologen71

Verifierad

Toppsäljare

590 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?