Beskrivning

Sju minuter på havet - Pansarbåten Ilmarinens undergång

13 september 1941 löpte finska örlogsfartyg ut för att tillsammans med tyska fartyg utföra ett diversionsuppdrag i Östersjön. Finska flaggskeppet, pansarbåten Ilmarinen gick i täten.

I skymningen var vändpunkten nådd, och Ilmarinen började gira runt för att anträda återfärden. Men innan giren var fullbordad inträffade en häftig explosion på fartygets babordssida. Pansarskeppet fick ögonblickligen stark slagsida, efter endast 30 sekunder hade fartyget kränkt över 90 grader, en knapp minut därpå hade det helt kantrat runt och låg med kölen i vädret, och sju minuter efter explosionen försvann fartyget i djupet. Det skulle dröja länge innan man kunde finna en trovärdig förklaring till vad som förorsakade Ilmarinens plötsliga och snabba undergång…

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med fotografier, fartygsskisser samt en sjökarta (sjökort) i svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 235/165 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 485 gram
Sidantal 167
Författare Vilho Heinämies
Förlag Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB)
Utgivningsår 2005 (reviderad utgåva efter originalet 1946)
Språk svenska
ISBN 91-975315-1-0

Porto:Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632076102

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 10 maj 17:54

Sju minuter på havet - Pansarbåten Ilmarinens undergång

Utropspris

|0 Bud

70 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 803 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?