Beskrivning

Det tjeckiska 10 Haleru-myntet från 2001 har en historisk betydelse knuten till Tjeckiens övergång till en marknadsekonomi och dess integration i Europeiska unionen (EU).

2001 genomgick Tjeckien ekonomiska reformer och förberedde sig för anslutning till EU, vilket man så småningom uppnådde 2004.

Myntet 10 Haleru, med sitt minimala värde, symboliserade landets åtagande att modernisera sitt valutasystem i linje med europeiska standarder.

Valet att prägla ett 10 Haleru-mynt återspeglade dessutom

Tjeckiens ansträngningar att bevara sitt kulturarv och valutatraditioner samtidigt som de omfamnade förändringarna i samband med den europeiska integrationen. Det fungerade som en påtaglig påminnelse om landets resa från kommunism till demokrati och dess strävanden efter en ljusare framtid inom det europeiska samfundet.

Även om 10 Haleru-myntet kanske inte längre är i omlopp på grund av inflation och valutareformer, är det fortfarande ett bevis på Tjeckiens motståndskraft och beslutsamhet att omfamna sin plats i den globala ekonomin och det europeiska samfundet.
Visst, här är de fysiska aspekterna av 2001 års tjeckiska 10 Haleru-mynt: 2001 års 10 Haleru-mynt var vanligtvis tillverkat av aluminium eller aluminium-bronslegering.

Den mätte vanligtvis cirka 16 millimeter i diameter. Myntet vägde cirka 0,6 gram. Trots sin ringa storlek och minimala vikt har 10 Haleru-myntet 2001 historisk och kulturell betydelse som en symbol för Tjeckiens övergång till en marknadsekonomi och dess integration i Europeiska unionen.

Objektnr 632390824

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 10:04

10 Haleru 2001

Utropspris

|0 Bud

5 kr

Auktionen avslutades utan bud

ELUWHIP

Hässelby, Sverige

4.9

ELUWHIP

Verifierad

Toppsäljare

119 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?