Beskrivning

AUDREY HEPBURN: "FUNNY FACE" + "SABRINA" (2 FILMER, 2-DISC)
OBS: FRI FRAKT INGÅR!


1) FUNNY FACE (KÄR I PARIS) – MED AUDREY HEPBURN, KAY THOMPSON & FRED ASTAIRE, ROBERT FLEMYNG, MICHAEL AUCLAIR
Chefredaktören för den glansiga modetidningen Quality Magazine i New York, Maggie Prescott (Kay Thompson), letar efter nästa stora modetrend. Hon vill ha en ny look som ska vara både vacker och intellektuell. Mode för den intellektuella kvinnan. Hon som inte brytt sig om mode!
Hon vill ha modeller som kan tänka lika bra som de ser ut – och anlitar den främsta modefotografen Dick Avery
(Fred Astaire). Han tar ett antal foton där modellen ska se ut att vara intellektuell, vilket för honom betyder att svårmodig ut och titta bort i fjärran. Men när fotona inte blir tillräckligt snygga åker de ut till det bohemiska Greenwich Village – till en liten bokhandel kallad ”Embryo Concepts” som bakgrund.
De travar in och han börjar fotografera. När expediten och amatörfilosofen Jo Stockton (Audrey Hepburn) protesterar mot detta blir hon utkastad!
Efter fotograferingen lämnar de butiken i spillror. Dick stannar och hjälper henne att städa. Hon förklarar att hon är kallsinnig till mode och att för henne är Paris inte modestaden – utan den stad där den berömde filosofen Émile Flostre (Michel Auclair) föreläser om empatikalismen, en filosofi grundad på empati.
Prescott anlitar den kände klädskaparen Paul Duvall (Robert Flemyng) i Paris för att sy upp en hel kollektion. Avery föreslår Jo som modell. Och fastän hon ju inte alls är intresserad av mode går hon till slut ändå med. Förstås inte för modets skull – utan för att få åka till Paris…
Väl i Paris väntar ett stort modeevenemang med världspress – och omfattande fotografering. Och nu går den viljestarka och vackra Jo loss och skapar oro och kaos. Men vilket härligt kaos!
Paris, ljusets stad, lyser ännu starkare när Audrey Hepburn och Fred Astaire denna gång spelar mot varandra och sprider sin stjärnglans över en enastående musikal med kända sånger av bland andra George och Ira Gershwin!
Trivia: Fred Astaires karaktär är baserad på mode- och porträttfotografen Richard Avedon, som även satt upp det mesta av fotograferingen för denna film. Avedon arbetade med modemagasinet Harper's Bazaar och senare även med Vogue, men är även känd för sina porträtt av presidenter, författare och kändisar.
Musik:
  • Funny Face (sång av Fred Astaire),
  • Think Pink (Text av Leonard Gershe, musik av Roger Edens, sjungs av Kay Thompson),
  • How Long Has This Been Going On? (Text av Ira Gershwin, musik av George Gershwin, sjungs av Audrey Hepburn)
  • Bonjour Paris (Text och musik av Roger Edens och Leonard Gershe, sjungs av Fred Astaire, Kay Thompson och Audrey Hepburn)
  • Let's Kiss And Make Up (Text av Ira Gershwin, musik av George Gershwin, sjungs av Fred Astaire),
  • He Loves And She Loves (Text av Ira Gershwin, musik av George Gershwin),
  • On How to Be Lovely (Text och musik av Roger Edens, sjungs av Kay Thompson och Audrey Hepburn),
  • Clap Yo' Hands (Text av Ira Gershwin, musik av George Gershwin, sjungs av Fred Astaire och Kay Thompson
  • S Wonderful (Text av Ira Gershwin, musik av George Gershwin),
  • Marche funèbre (Text och musik av Roger Edens)
  • Regi: Stanley Donen. Manus: Leonard Gershe.
Läs mer: https://www.imdb.com/title/tt0050419/.
Läs mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4r_i_Paris.
Läs mer (om Richard Avedon): https://sv.wikipedia.org/wiki/Richard_Avedon.

2) SABRINA – MED AUDREY HEPBURN, MARTHA HYER & HUMPHREY BOGART, WILLIAM HOLDEN, JOHN WILLIAMS, WALTER HAMPDEN
Den unga vackra Sabrina Fairchild (Audrey Hepburn) bor med sin far Thomas (John Williams) som är chaufför åt den superrika familjen Larrabee, på deras egendom på Long Island, New York.
Sabrina förälskar sig i den bortskämde och kvinnokarlen David Larrabee (William Holden), en tre gånger gift, icke-arbetande playboy. Han märker henne förstås inte och för att glömma honom åker Sabrina till Paris ett år för tt gå på matlagningsskolan Le Cordon Bleu.
När hon återvänder, har ankungen förvandlats till en svan och är en attraktiv och sofistikerad kvinna med förtjusande charm. Och nu ser och uppvaktar David henne, trots att han redan har en fästmö, Elizabeth Tyson (Martha Hyer) och planen är att de ska gifta sig – och att det ska leda till en företagsfusion mellan Larrabee Industries och Elizabeths mycket rika fars företag.
När Davids äldre bror Linus (Humphrey Bogart), som är en flitig och arbetsam person, ser detta fruktar han att Davids förestående äktenskap med Elizabeth och kanske framför allt att den lönsamma företagssammanslagningen kan vara i fara och börjar själv uppvakta Sabrina för att få henne ur vägen…
Sen börjar turerna. Än hit och än dit. Och romantiken…
Filmen Sabrina är charmig och rolig - och ståtar med några av Hollywoods största stjärnor. Humphrey Bogart, William Holden och Audrey Hepburn spelar i denna Askungesaga regisserad av den välkände regissören Billy Wilder.
Regi: Billy Wilder. Manus: Billy Wilder, Samuel A. Taylor (pjäs), Ernest Lehman.
Läs mer: https://www.imdb.com/title/tt0047437/.
Läs mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sabrina_(film,_1954).

Objektnr 635 558 372

Visningar 13

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 23 jun 17:08

AUDREY HEPBURN: "FUNNY FACE" + "SABRINA" (2 FILMER, 2-DISC) OBS: FRI FRAKT!

Utropspris

|0 Bud

30 kr

Slutar om

FolkeHubertus

Hässelby strand, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 462 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också