Beskrivning

Översatt av

Louis Weisdorf, Conch, hängsmycke

Producerad av LYFA.
Land : Danmark
Design av Louis Weisdorf.
Modell : conch
År : 1963-1975
Material: metall.
Skick: utmärkt årgångsskick.

Lampan är nyrenoverad med färg och sladd och sockel.

Mätningar:
Höjd - 40 cm. / 15,7 tum.
Ø - 40 cm. / 15,7 tum.

Några av de mest älskade belysningsdesignerna som Weisdorf satte i produktion med Lyfa inkluderar conch Hanging Lamp (1963). Eftersom Weisdorfs design tenderade att involvera invecklade, överlappande lager av metall – en iögonfallande komposition för att minska bländning – sålde Lyfa sitt arbete som "prestigebelysning".

Detta är inte "bara" en lampa... Detta är en ljus "skulptur"...

Louis Weisdorf, född 1939, är en välkänd dansk arkitekt och industridesigner som har gjort ett tydligt avtryck inom sitt område. År 1954 var han en av de yngsta någonsin att utexamineras från Kunstakademiet i Köpenhamn. Weisdorf arbetade för Tivoli i Köpenhamn i 10 år som assistent till chefsarkitekten Simon P. Henningsen, och det var här han designade Konkylie-lampan, som öppnade hans ögon för ljusdesign. Lampan i anodiserat guld hängde i träden på Tivoli tills nyligen.

1967 öppnade Weisdorf sin egen arkitektbyrå i Köpenhamn, där han delade lokaler med Ole Panton (Verner Pantons bror), och han åtog sig uppdrag för både nationella och internationella kunder, bland annat ett nära samarbete med både Verner Panton och Poul Henningsen. Han fortsatte att utforska enhetliga lameller och deras förmåga att leda ljus och skapade t.ex. Turbo Pendel, som vann iF Design Award.

Han fascinerades av den enkla designprincipen med lamellernas repetitiva form, som gav så stor flexibilitet i utseendet och samtidigt skyddade mot bländning från alla vinklar.

Objektnr 631080905

Visningar 244

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 21:35

Danish Modern Design Lampe

Såld för

3 322 kr
Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?