Beskrivning

English Spoken : with pictures and records (2 books, 11 records in a box) av Buismann, Hans och Pennanen, Esko Ph.D. ). Vinylskivorna även (privat) digitaliserade och följer med på CD-R.

Mycket gott skick. Swedofon/Verlag Hans Witte 1960. Inbunden. 104+95 s. Denna engelska språkkurs fanns under 60-talet i flera editioner: tyska-engelska, franska-engelska etc. och brukade ges ut under förlagsnamnet "Visaphone". Just den svensk-engelska heter istället "Swedofon". Den svenska versionen är mycket sällsynt.

Innehåller två böcker och elva vinylskivor, levererade i plastlåda med lock.

BOK 1 är helt på engelska. Angivna författare är Hans Buismann och Esko Pennanen Ph.D. Angivet förlag är Verlag Hans Witte (fast på omslaget står "Swedofon"). Illustrationer av Jo. Neumeister och G. Schmidt. Texten i boken är densamma som på inspelningarna. Texter och övningar från nybörjarstadiet och uppåt, fördelat på 61 lektioner.

BOK 2 är helt på svenska. Inga angivna författare. Angivet förlag är Swedofon AB. Bok 2 följer de 61 lektionerna i bok 1. Varje lektion i bok 2 rymmer en svensk översättning av den engelska texten samt grammatik, uttalsangivelser och övningar på svenska.

VINYLSKIVORNA är i 7½-tumsformat ("singel"), fast spelas på 33 varv, så den sammanlagda speltiden är en bit över 2 timmar. Skivorna innehåller samma text som bok 1.

BONUS: Medföljer gör även 5 "KURSBREV" från en korrespondenskurs som verkar vara producerad skilt från, men anpassad till, det övriga materialet. Det är skrivövningar avsedda att sända till Swedofon för rättning. Kursbreven täcker lektionerna 1-32 och är oanvända.

EXTRABONUS: Två stycken CD-R ("hembrända" CD-skivor) med samma innehåll som vinylskivorna bifogas beställningen. CD-skivorna är indelade i ett spår per lektion.

Böckernas goda skick är överraskande för deras ålder. Omslagen ser skinande nya ut. De första tre skivorna verkar vara sparsamt spelade, normalt knaster för begagnad vinyl. Skivorna 4 - 11 förefaller i princip ospelade. Plastlådan har en del grunda repor och andra spår av hantering. Locket och lådan har var sin mindre spricka. Kursbreven är oanvända men lite gulnade och har små spår av hantering.

(nyckelord: språkkurs raritet vinyl vinylskiva vinylskivor linguaphone engelska )

Objektnr 633563251

Visningar 42

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 07:29

English Spoken : with pictures and records (böcker, originalvinylen + CD-R)

Utropspris

|0 Bud

500 kr

Slutar om

manilowswede

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

366 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?