Beskrivning

FAMILJEN I GARAGET - EN BILBOK FÖR TIDENS BARN
Bertil Almqvist

Äventyr bland veteranbilar

Enbilbok för tidens barn är undertiteln till det här mer än 70-åriga äventyret med gamla bilar. Det är en återutgivning, boken utkom 1932 och författaren är ingen mindre än Barna Hedenhös skapare Bertil Almqvist som också skrev under signaturen Bertila. Och bilarna i boken har vid det här laget blivit så gamla att de blivit veteranbilar eller historiska bilar.

Regnet hade överaskat Nalle när han var ute och lekte i Hagaparken och nu var han på väg hem. Han sprang så fort benen förmådde bära honom längs den krokiga gatan mellan Norrtulls plåtskjul och kåkar. I vartenda skjul var det bilverkstad eller garage, på alla väggar och skyltar stod det "Bilar lagas och smörjas", "Benisin och olja", Billackering utföröres". Överallt stod det bilar - trasiga och nya om varandra. I alla portar syntes karlar i overaller och med skiftnycklar i händerna. Och snart skulle han få möta Farbror Lastbilen, Tant Minerva, Huppe, Volvolina och Farmor Fordelia!

Med 20 helsidesteckningar av författaren och i ett tillägg presenterar bilhistoriken Björn-Eric Lindh de i boken förekommande bilmodellerna i både text och gamla fina fotografier.

Från:
6 år
Format:
Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 144
Mått: 218 x 145 x 18 mm
Vikt: 340 gr

Objektnr 621129929

Visningar 167

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

FAMILJEN I GARAGET - EN BILBOK FÖR TIDENS BARN - Bertil Almqvist - H03

Pris

49 kr

NewOldSweden

Sävedalen, Sverige

5.0

NewOldSweden

Företag

Toppsäljare

3 923 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också