Beskrivning

MICHELS ÖL & MAT

av Michel Jamais

Grenadine förlag 2006.

Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Michels Öl & Mat är den naturliga uppföljaren till Michels Vin & Mat och Michels Ost & Vin. Här berättar Michel på ett lika lättsamt och pedagogiskt sätt som vanligt hur öl framställs, varför olika öl smakar olika, vilka ölstilar som finns och hur man allra bäst njuter fullt ut av ölet. Som vanligt ger Michel smakprov på sin unika kunskap att kombinera mat och dryck. Men det är ingen traditionell ölbok. I Michels Öl & Mat lyfts ölet fram som måltidsdryck, dessutom till samma gastronomiska nivå där vinet alltid har varit. Här bjuds all viktig baskunskap i smaker, kombination mellan mat och dryck och givetvis ett stort antal spännande och aptitretande recept enligt samma modell som i tidigare böcker.

Egentligen räcker det med en bild av ett glas med den gyllene halmgula drycken krönt av en aptitretande skumkrona. En välskänkt öl ser förföriskt god ut. Sedan doften, mjukt maltsöt med nyanser av nygräddat bröd, kanske en ton av honung och med en delikat gräsig och till och med äpplig ton av humle. Men det är ändå smaken som lockar allra mest. Den här boken handlar just om smak, om smaken av god öl! Öl har åtminstone för mig alltid varit intressant och gott! Dessutom har jag svårt att förstå varför ölet skulle vara "mindre fint" än vinet. Vill du veta en hemlighet? Lova att inte berätta den för någon eller säg i alla fall inte att det var jag som berättade det här för dig: Alla vinprovare dricker öl!

Michels Öl & Mat, som är en del i min bokserie om mat och dryck i kombination, är mitt bidrag till ölkulturen. Som vanligt när jag planerar mina böcker är just pedagogiken och förpackningen av kunskapen ytterst viktig. Därför har jag valt att bygga upp Michels Öl & Mat ur fem aspekter av ämnet. Den första handlar om ölet, av vad och hur det görs och vilka olika huvudtyper eller familjer av öl som finns. Den andra handlar om hur våra sinnen fungerar för att på så sätt förstå betydelsen av smaker och konsistenser. Den tredje aspekten är den om mötet mellan mat och dryck. Därefter blir det mat där alla recept utgår från en öltyp. Sist men inte minst följer så den femte delen som tar upp viktiga råd för att du ska kunna njuta fullt ut av dina öl.

Gå till ölbutiken, ta vägen förbi delikatesshandlaren eller saluhallen. Ställ fram dina finaste vinglas. Bjud in vänner. Spelet kan börja. Jag vågar lova att du kommer att bli rikt belönad.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 593606526

Visningar 184

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

MICHELS ÖL & MAT Michel Jamais 2006

Pris

170 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 233 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?