Beskrivelse

Oversat af

Stäpplök Allium cristophii
En favorit som med sina stora och ganska glesa blombollar ger form och ett metalliskt skimmer åt rabatten. Blommar vackert med upp till 25 cm stora blombollar som består av upp till 50 stjärnformade blommor. Blommor är lila och lite metallglänsande och kommer i juni - juli. Bladen är breda och vissnar långsamt, så det gäller att samplantera. En bra partner är lammöron. Även fröställningarna är dekorativa och kan användas som eterneller. Trivs på en varm plats i genomsläpplig jord. Självsår sig där den trivs. Anses mindre attraktiv för rådjur, hare, kanin och sork.

Förkultiverasinomhus jan-april med 5-7 frö/kruka. Använd näringsberikad planteringsjord. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Ställ sådden i 20-22 grader, efter groning svalt och ljust. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Varenr. 581753003

Visninger 2 082

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Stäpplök Allium cristophii, höjd 40-50 cm, blommar juni-juli, 20 frön

Pris

15 SEK

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verificeret

Topsælger

3 746 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?