Beskrivelse

Oversat af

Tilføjet i varebeskrivelsen 28 maj 17:58

Skickar alltid en extra planta

Ni budar på 4 plantor
Samfraktar

Cikorian är en kraftig, högvuxen ört som kan bli över 2 meter hög. Används främst till bete. Cikorians djupa pålrot gör den till en av de bästa strukturförbättrande grödorna. Blomman är lik en prästkrage men blå till färgen och mycket vacker. Intensiv blomning från mitten av juli till slutet av september. Flitigt besökt av många sorters bin, humlor och fjärilar.

Cikoria är en gammal kulturväxt som odlades i Egypten redan för 4 000 år sedan. Har genom historien använts både som sallatsväxt, rotfrukt och kaffeersättning. Växer vilt i de flesta länder i Nordeuropa. I Sverige är den vanligast på Öland och Gotland. På 1980-talet började man förädla cikoria för vallproduktion på Nya Zealand. Internationellt sett har cikorian fått stor användning i uppfödning av nöt och lamm till slakt på bete.

Cikoria
Perenn

Cichorium intybus

Vägvårda
Benämns även som:
Traditionell kulturväxt. Roten rostades till kaffesurrogat främst under andra världskriget. Användes förr som läkeväxt bl.a. mot olika magåkommor. Vackra blåklintsblå blomkorgar, flera på varje stjälk. För naturträdgård, vildäng och örtagårdar. Förekommer vild på vägrenar, åkerkanter och trädor.

Varenr. 634 242 492

Visninger 141

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Lør. 1 juni 21:04

Cikoria 4 plantor

Slutpris

|

230 SEK

Auktionen er afsluttet

Ankihult vandt auktionen

Curry45

Borgholm, Sverige

5.0

Curry45

Verificeret

Topsælger

1 723 anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide