Beskrivelse

Oversat af

En flerårig grönsak som ger stora djupgröna blomsterhuvuden.Plantan är lättodlad och varar i många år, även om vi i Sverige ofta brukar odla den som ettårig. Växten och de generösa blommorna, fina i såväl färska som torkade arrangemang, är mycket dekorativa. 'Green Globe, som är en gammal kulturarvssort från mitten av 1800-talet, ger skörd redan första året.

Tips: Kokta kronärtskockor med smör och havssalt är en delikatess!

Förodlas inomhus i vanlig planteringsjord i februari-mars. Sådjup: 1-2 centimeter.Täck sådden med gladpack som du gjort luftningshål i. Plantera ut, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Övervintras frostfritt eller vintertäck mycket noga. Skörda blomknopparna när de precis ska till att öppna sig.

Påsen innehåller omkring 25-35 frön (1g).

Fröerna är färska, inhandlade från erkända engelska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Portot blir då elva kronor för upp till tio fröpåsar.

Texten på fröpåsen är på polska, men har tydliga bilder som beskriver hur man sår fröna. Beskrivningen här ovanför kan också vara till god hjälp.

Varenr. 588076479

Visninger 1 071

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Kronärtskocka ’Greeen Globe, perenn delikatessgrönsak!

Pris

29 SEK

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Virksomhed

Topsælger

2 709 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?