Beskrivelse

Oversat af

De ville bli hustrur till tyska SS-män, med uppdrag att föda flest möjliga ariska barn åt Adolf Hitlers Tredje rike. På så sätt skulle kvinnorna med kropp och själ bidra till att säkra nationalsocialismens långsiktiga existens.

I National Archives i USA har författaren och journalisten Christoph Andersson hittat spåren efter 218 500 kvinnor som alla ville gifta in sig i SS:s gemenskap, under Heinrich Himmlers ledning. Ett 20-tal av dem var svenskor, och deras äktenskap en hemlig statsangelägenhet. Kvinnorna tvingades genomgå gynekologiska undersökningar, med syfte att utröna om de dög som föderskor. De behövde också bevisa att de var goda nationalsocialister, rasrena, genetiskt perfekta - och utan judiskt påbrå.

Det här är berättelsen om de svenska SS-fruarna, men också om deras SS-män. Några av paren återvände till Sverige efter kriget, fast beslutna att aldrig prata öppet om vad som varit. Inte ens med sina barn, en gång avlade för det Tredje rikets räkning.

Inbunden ny bok med skyddsomslag. 527 sid.

Jag skickar vinnarmejl här på Tradera.Vill du ha annat fraktsätt säg bara till. Märk väl att då kan frakten bli dyrare än det som anges i annonsen. Jag tar inte ansvar för Postens slarv. Samfraktar givetvis. Se mina andra annonser. Jag accepterar även avhämtning av varan.

Varenr. 633646679

Visninger 27

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 26 maj 20:12

Svenska SS-Fruar. Med uppdrag att föda ariska barn - Andersson Inbunden Ny bok

Udbudspris

|0 Bud

100 SEK

Auktionen blev afsluttet uden budgivning

poarv

Skummeslövsstarand, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

1 196 anmeldelser

Mere fra sælgeren

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide