Beskrivelse

Oversat af

:::::: HEJ OCH VÄLKOMNA TILL SellEjk_Trade:::::::

# Köpare utanför SVERIGE betalar sitt lands fraktkostnad #
# Vid köp skickas varan 1-2 vardagar efter att köparen betalat varan #
# Fraktkostnad täcker speditörens avgifter samt emballage etc. #
#######################################################################
STORT lycka till med ERA budgivningar och stort tack till ER som handlar hos mig, glöm inte att se på mina övriga ANNONSER för SAMPACKNING samt BILLIGARE fraktkostnad #######################################################################
Inbunden fint beg skick,liten flik på baksidan (se bild)

Ragnerstam, Bunny: Ett prima liv
Ett prima liv med undertiteln En svensk tragedi av Bunny Ragnerstam är fortsättningen på Ragnerstam, Bunny: Uppkomlingen. Vi följer arbetargrabben Bertil vidare i karriären. Fotbollen tar honom till Kamraterna i staden, in på och genom ingenjörsutbildningen. Runt skolan umgås han med ungdomar från samhällets högre lager. Direktörs söner och disponent döttrar. Och jakten efter rätt flicka att gifta sig med, kärlek och otrohet, plötsligt är Karin gravid och Bertil har lämnat fotbollen för att satsa på sin framtid som ingenjör.
I societetskretsarna håller Bertil sitt arbetarursprung i bakgrunden men det kommer till användning när det talas tidsstudier. Bertil vet hur det är att jobba på golvet, han kan prata med arbetare, han kan effektivisera. Mycket riktigt väntar arbete som tidsstudieman efter studierna. Bertil är duktig, det går bra för honom på jobbet, samtidigt som han börjar experimentera med ett eget företag. Orosmoln finns i bakgrunden. Alkohol och vänsterprassel håller Beritl igång. Företaget tvingar honom att välja mellan arbetet och det egna företaget. Han säljer företaget och satsar på en karriär i bolaget. Trots alkoholbekymmer ser framtiden ljus ut, Bertil är klippsk, ligger bra till hos direktörn och hoppas på en post som verkstadschef.

Här nånstans börjar det gå åt helvete. Bertil blir aspackad vid fel tillfälle, chefen blir sjuk och Bertil blir inte befodrad och efter ett tag tröttnar frun Karin på att vara tillsammans med ett otroget fyllo och tar barnen och drar. Bertil tvingas senare lämna tidsstudiejobbet, får nöja sig med resande försäljarjobb, tabbar sig i relationer med barnen och drömmer om fotbollstiden. Den ljusa framtiden blev ett ganska ensamt liv (är spriten den närmsta vännen?) i en skabbig lägenhet i Stockholm.

Det är en bok om en människa som försöker klättra, anstränga sig för att häva sig uppåt. Han svinar, super och skiter i sin familj. Han vill vara en samhället stjärna men stegen går sönder, och klättraren faller hårt. Han är ett svin men inte helt omänsklig. Kanske använde han armbågarna och piskan för lite? Var Bertil bara svag eller också för mänsklig för att lyckas?

Handlingen sträcker sig från 1941 till 1963, i berättelsen bakgrund byggs Sverige. Det är överklassen som ståtar med tavlor på Hitler i början av Andra Världskriget och sedan går ut och gräver ner dem när de allierade får övertaget. Det är socialdemokratisk samhällsplanering, tidsstudier och storindustri. Fotboll och strävan, familj och karriärer. En svensk tragedi.

-Köpare utanför Sverige betalar sitt lands fraktkostnad -

- Jag sampackar med övriga auktioner om köparen meddelar mig inom 3 dagar-

- Vanligtvis skickas varan 1-2 vardagar efter betalning för snabb leverans (fraktkostnad täcker speditörens avgifter samt emballage etc.)-

OBS! POSTNORD , DHL & SCHENKER HAR ALLA HÖJT FRAKTPRISERNA SÅ TÄNK PÅ SAMFRAKT.

##############################
Tack för köp och lycka till vid eventuella budgivningar på mina auktioner. ##############################

Varenr. 569612869

Visninger 167

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Ett prims liv - Bunny Ragnerstam, inbunden

Pris

25 SEK

SellEjk_Trade

UDDEVALLA, Sverige

5.0

SellEjk_Trade

Verificeret

Topsælger

1 374 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?