Beskrivelse

Oversat af

Jag säjer, (i olika auktioner), ett antal FOTO-böcker, (bild 10).
Jag SAMFRAKTAR.

Här, (i denna auktion) - "THE BIRTHDAY PARTY" fotobok av Vee Speers. Denna edition utgiven av Fotografiska museet, (Fotografiska förlaget), 2010 i samband Vee Spees utställning. Sedan länge SLUTSÅLD. Engelsk text. Oläst/nära NYSKICK, något lätt utvändigt spår av hantering. Stort format. Inbunden 96 sidor.

.

En serie porträtt av barn som ska delta i ett imaginärt födelsedagskalas. Inspirerad av sin dotters födelsedagsfest föreställde sig Speers vilka karaktärer som skulle kunna skapas om rollspel drevs till fantasifulla ytterligheter. Barnen placeras framför samma vita vägg och tittar in i kamerans lins och uppträder inom en strikt utstakad ram. De avslöjar väldigt lite av sig själva och ändå är det just det som gör porträtten så magnetiska. Den barnsliga leken att klä ut sig, att ta på sig kostymer, förstärker den surrealistiska tonen i serien. "Min avsikt var att visa en verklig sida av den mänskliga naturen, att exponera en sida av barndomen som inte är bekymmerslös eller klichéartad, och projicera en rad känslor och definitioner som är en del av en ofullkomlig värld." (Vee Speers)

Sedan 1990 har Vee Speers (f. 1962 i Australien) varit baserad i Paris och arbetat med mode, fotojournalistik och konstfotografi. Hennes verk har ställts ut i Europa, USA, Brasilien, Mexiko, Japan och Australien och har publicerats i bl.a. The Sunday Times, Harpers&Queen, GQ och Esquire, och ingår i samlingar, t.ex. Eastman House, Elton John Collection, DZ Bank eller Museum of Fine Arts, Houston.


.

Titta gärna på mina andra auktioner med konst, design och angränsande ämnesområden.

Betalning via TRADERABETALNING. Jag packar väl, ansvaret hos fraktbolaget när jag lämnat. Hos Schenker kan du följa försändelsen via internet.

SAMFRAKT vid köp av flera objekt. Förmånligt med Schenker vid köp av flera böcker.

FOREGIN BUYERS - Other shipping costs

Varenr. 632367527

Visninger 105

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 19 maj 22:21

Vee Speers: THE BIRTHDAY PARTY. Fotografiska museet Oläst, nära NYSKICK SLUTSÅLD

Udbudspris

|0 Bud

389 SEK

Auktionen blev afsluttet uden budgivning

zmxn

Ydre, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

3 985 anmeldelser

Mere fra sælgeren

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?