Beskrivelse

Oversat af

6 stycken Hallbergs-teskedar i silver, från 1953, säljes

Vid städning av föräldrahemmets vind påträffades en påse med sex stycken Hallbergs-teskedar i silver. Jag har inget minne av dem från barndomen. Mina föräldrar tog i omgångar över kvarlåtenskap från släktingar som seglade vidare, och min gissning får bli att de tillkom på det sättet.

I ärlighetens namn äter jag mest nudlar och köttbullar, och silverbestick framstår som en smula förfelat på min frugala kosthållning. De hör hemma hos någon som skulle uppskatta dem, känner jag.

Skedarna är ca 11 cm långa och ca 2.5 cm som bredast. De väger ca 20.6 gram styck. Tillsammans väger de ca 124 gram.

På baksidan noterar jag ett gäng stämplar. Först står det ”HALLBERGS”. Sen kommer vad jag tycker ser ut som en tre kronor-stämpel. Sedan ett S. Sedan en sån där säck med pengar som skymtar förbi i Robin Hood-klippet i Kalle Ankas julafton. Ja, det är det väl inte, men det ser ut så. En för mig okänd symbol som liknar en tillknuten säck eller kanske en ananas, helt enkelt. Sedan kommer ”C9”. Och sist ett stort ”A” – eller möjligen är det ett ”Å”. Hysteriskt smått att läsa, hur som helst. Inte ens mitt bästa förstoringsglas räckte riktigt till.

Om jag tolkar ”C9” korrekt utifrån (https://silverklubben.se/silverstamplar/svensk-arstabell/) så tillverkades skedarna 1953.

Skedarna tycker jag ger intrycket av att ha varit använda, men använda sparsamt. Jag noterar inga signifikanta defekter på dem: inga repor, inga böj-veck och inga fläckar.

5-kr-myntet tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Varenr. 633 945 603

Visninger 193

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Tors. 6 juni 16:06

6 stycken Hallbergs-teskedar i silver, från 1953, säljes

Slutpris

|

725 SEK

Auktionen er afsluttet

Emcaliab vandt auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

301 anmeldelser

Mere fra samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide