Beskrivelse

Oversat af

Exemplarets ram är förstärkt på baksidan med arkivbeständigt växtlim-gummerat (vattenlösligt) vitt papper, för att inte vikas när den står på kant i en mapp, och för att kunna vägg-fästas med häftmassa, utan att oljan når bonadspappret. Den har aldrig suttit uppe, men till skillnad mot våra övriga bonader är den lite vågig i ytan, men obetydligt jämfört med begagnade.
STOR-format: ca: 63x43cm. Oanvänd. Med signatur. Äkta 1940-50-tal. ANNAN TAR 100:-
Britt-Lis Erlandsson-Seldinger (1920-2007), Mora. Hon tecknade även bokmärken och vykort. De flesta av B-LE:s bonader trycktes, onumrerade, av Gunnar Walléns Förlag, som upphörde c:a 1953.

HUR VET MAN ATT EN BONAD INTE ÄR ETT NYTRYCK? Man tittar på baksidan! 99% av de äkt-gamla bonaderna har gulnat. Man tar ett vitt papper och lägger på baksidan, så syns skillnaden. Medan det finns flera tusen original-motiv, har nog mindre än 50 nytryckts efter 1980-talet. Men vi ser dessa ständigt bjudas ut, påstått varande gamla och välbevarade, ofta i god tro. Å andra sidan bjuds flera 70 år gamla tryck ut som varande nytryck.

Sänds i papptub=10kr, läggs på portot.
Billigare samfrakt vid köp samma dygn, eller om du begär uppskov några dagar, för att du tänker bjuda på något annat vi lagt ut. Klicka här invid på "Folkbilder", ovanför stjärnorna, för att se övriga objekt.
Betala helst med Swish!

Varenr. 577173681

Visninger 964

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

BRITT-LIS Erlandsson: Om sommaren sköna.STOR Pappersbonad.1940-50tal. 63x43cm

Pris

89 SEK

Folkbilder

Saltsjöbaden, Sverige

5.0

Folkbilder

Verificeret

Topsælger

1 021 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

7 dage

Mere fra den samme kategori

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?