Beskrivelse

Oversat af

Carola (3) – Hunger / Ännu En Dag

Label: Mariann – MAS 2390
Format: Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Stereo
Country: Sweden
Released: 1983
Genre: Electronic, Rock
Style: Italo-Disco, Pop Rock, Synth-pop

A Hunger 4:30
B Ännu En Dag 4:33

Skiva i fint skick

Carola Maria Häggkvist, under en period Søgaard, känd som Carola, född 8 september 1966 i Hägerstens församling, Stockholms kommun,[4] är en svensk sångerska och låtskrivare. Sedan genombrottet 1983 har hennes skivor sålts i flera miljoner exemplar. Hon har genom åren spelat in sånger som "Främling", "Mickey", "Mitt i ett äventyr", "Fångad av en stormvind" och "Evighet".
Carola Häggkvist föddes i Hägersten men är uppvuxen i Norsborg i Botkyrka kommun. Hon är dotter till Jan Häggkvist (1939–2004) och Anita, född Andersson (1943–2004) och har en äldre syster. Carola startade sin skolgång på Borgskolan i Norsborg men när hon upptäckte att hon ville satsa på musiken så började hon 1976 i sångklasser vid mellanstadiet på Mariaskolan på Södermalm i Stockholm, och fortsatte sedan högstadiet på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Hon blev troende på ett skidläger arrangerat av den kristna studentorganisationen Credo vintern 1979/80.
Redan som barn deltog hon i talangtävlingar och vann riksfinalen i Barnens dags talangtävling Nya ansikten på Södra Teatern i Stockholm 1977, en bedrift hon sedan upprepade flera år i följd, ensam eller som medlem av en grupp. Hon var bland annat sångerska i hårdrocksbandet Standby i början av 1980-talet och medverkade med dem på en samlingsskiva 1981. Före genombrottet i Melodifestivalen 1983 kom hon därmed att medverka i TV-program som Halvsju, Nygammalt, Hylands hörna och Sveriges magasin. Hennes första TV-framträdande skedde 28 november 1977, när hon i Sveriges Magasin sjöng "Krokodilbarnets klagan" som var vinnarlåt i den ovannämnda talangtävlingen.
Genombrottet kom med segern i Melodifestivalen 1983 med låten "Främling", skriven av Lasse Holm och Monica Forsberg. Albumet Främling kom att sälja i över en miljon exemplar och är det mest sålda albumet någonsin i Sverige. Vid turnén samma sommar slogs besöksrekord i folkparkerna.
Hennes nederländska version, "Je ogen hebben geen geheimen" ("Dina ögon har inga hemligheter") blev en storsäljare i Nederländerna och nådde som bäst en sjundeplats på nederländska Top 40 i juni 1983.
Vid tidpunkten för segern gick hon på Södra Latins musiklinje i Stockholm, men avslutade studierna i samband med Melodifestivalen. Hon tävlade senare i Eurovision Song Contest och slutade på tredje plats efter Luxemburg och Israel. 6,1 miljoner TV-tittare – 84 procent av Sveriges befolkning – såg sändningen, vilket var rekord.
Carola släppte fyra album och en EP på Mariann Grammofon, men skrev sedan kontrakt med Polydor. 1988 gick Carola på Livets Ords bibelskola, och blev medlem i församlingen.

Varenr. 634112723

Visninger 54

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Man. 24 juni 14:48

VINYL/SINGLE, CAROLA

Pris

25 SEK

Slutter om

Nordanvik6

Uppsala, Sverige

5.0

Nordanvik6

Verificeret

Topsælger

896 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide