Beskrivelse

Oversat af

Vykort med affischen från Grisen i säcken med Galenskaparna och After Shave 1991.

Storlek: 12,9 x 18 cm. Blankt tryck. Kraftigt papper. Nyskick/mint condition.

Fri frakt! Vi skickar kortet inom 14 dagar efter mottagen betalning. (Troligtvis blir det snabbare än så, men det är bra att ha lite marginal.)

Om Grisen i säcken

Redan ett halvår innan premiären är en stor del av biljetterna till Galenskaparnas och After Shaves kommande föreställning sålda. Claes Eriksson har dock inte ens påbörjat manuset och Göteborgs-Posten skriver att publiken uppenbarligen har köpt grisen i säcken. Ett perfekt namn, tycker Claes Eriksson och föreställningen börjar ta form.
Manuset blir klart i tid och vid urpremiären på Lorensbergsteatern i Göteborg i oktober 1991 bjuds publiken på en rejäl föreställning i två akter och med tre tablåer:
  • Som en kork i mörker. En dansbandsopera med genomgående musik och en hejdlös handling som parodierar Ian Wachtmeister och Bert Karlsson. I föreställningen heter partiet Ny Deodorant och partiledarna ser ut som Kalle Stropp och Grodan Boll.
  • Värmlänningarna kommer tillbaka. Ett klassiskt (?) bygdespel om en familj i Värmland som får besök av avlägsna släktingar från Amerika. Den nyinköpta fontänen vägrar att fungera och släktskapet är oklart.
  • Doktor Haka’s rekordrevy. En traditionell nummerrevy som inleds med Allan Preussen (Claes Eriksson) och Farbror Frej (Anders Eriksson) och avslutas med Gôtt å leva. Däremellan blir det bergsbestigning, besök hos doktorn och sånger om både svanar och kärlek.

Föreställningen är gruppernas femte gemensamma scenproduktion och spelas för utsålda hus tre säsonger på Lorensbergsteatern i Göteborg och flyttas sedan till Stora Teatern i Stockholm.

Varenr. 472 226 008

Visninger 796

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide

Butik

Vykort Michelangelo - Grisen i säcken, Galenskaparna och After Shave (1991)

Pris

40 SEK
Annoncen er afsluttet

Kulturtuben

Göteborg, Sverige

5.0

Kulturtuben

Virksomhed

Topsælger

569 anmeldelser