Beskrivelse

Oversat af

Autograf på kraftigt, vitt, visitkortsliknande papper, 10x6 cm + osignerat fotografi, 15x11,5 cm.

Engelsmannen Sir Roger Moore (1927-2017) blev ett världsnamn genom tv-serien "Helgonet" som spelades in 1962-69. Men tv-kontraktet hindrade honom från att ta filmrollen som James Bond. Den rollen gick till Sean Connery. Då.

Tio år senare - när Sean Connery tröttnat på att spela James Bond - fick Roger Moore chansen. Och han gjorde det på sitt sätt, med mycket humor. Han gjorde sju Bond-filmer - en mer än vad Sean Connery hade gjort: "Leva och låta dö", "Mannen med den gyllene pistolen", "Älskade spion", "Moonraker", "Ur dödlig synvinkel", "Octopussy" och "Levande måltavla".

Jag trodde länge att den där konkurrensen mellan Roger Moore och Sean Connery enbart var ett påhitt. Men när jag vid ett tillfälle bad Roger Moore skriva sin autograf under Sean Connerys ändrade jag uppfattning. Roger Moore gjorde vad han kunde för att skriva någon annanstans. Men jag insisterade. Och då fräste han till: "Skall du ha de andras autografer också på det här bladet?" "Nej, för mig och min generation finns det bara två James Bond", ljög jag. Och så fick jag Roger Moores namnteckning under Sean Connerys.

Ibland finner man rätt ord i rättan tid. Det händer inte ofta, men det händer. Och ju äldre man blir desto större är risken att man trampar rejält i klaveret när man öppnar munnen.

För övrigt vill jag bara tillägga... ...att Kartago bör förstöras? Nej. För övrigt vill jag bara tillägga att Sir Roger Moore var den förste James Bond-skådespelaren som adlades. I det loppet kom Sir Sean Connery tvåa!

Titta gärna på mina övriga nu pågående Tradera-auktioner och sortera dem efter kortast tid kvar så att du inte missar något annat av intresse. Som exempelvis en ung tjej som spelade med i "Helgonet" innan hon skrev böcker som såldes i 500 miljoner ex!

Varenr. 636 509 245

Visninger 43

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 30 juni 10:30

ROGER MOORES AUTOGRAF! HELGONET! JAMES BOND!

Udbudspris

|0 Bud

599 SEK

Slutter om

MÅMJ

Göteborg, Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

335 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra den samme kategori

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide