Beskrivelse

Oversat af

SAMPACKAS INTE med andra varor! Skickas med DHL efter Din förfrågan. (Svårt att garantera att den håller för frakt då det är tunn celluloid.
Helst AVHÄMTNING i Sollentuna centralt!

Denna skönhet har suttit på en stol i här i 25-30 år sedan jag ärvde henne. Dockan är hel utan sprickor men har släppt i benen lite (se bild 7) efter att ha suttit i spagat så länge :D
Huvudet sitter lite löst också men går att ställa till bra eftersom hon har den där halsringen som stöd (suttit där hela tiden).
Dockan har en tal-funktion och jag skulle tro att hon från början har sagt "mamma" eller liknande men nu kommer det bara ett ljud som inte låter som något speciellt ord när man vänder henne (tippar på henne)
Den brandgula klänningen är helt i original men har varit slarvigt sydd i en söm 6-7cm, se bild 8 från framsidan och se bild 9 från baksidan. Det finns även en liten nötskada i tyget på höger fram se bild 10.
Jag har tagit flera bilder så fråga gärna efter dem innan bud.

Text och bilder beskriver bra skicket på dockan. Möjligen är strumporna något solkiga (ej kritvita)
Trosorna som också är i original är röda och tyget till klänning och trosa verkar vara i något slags nylontyg. Det sitter en stålställning nedanför midjan för att kunna hålla ut kjoldelen så att det ser vackert ut när hon sitter. Jag har bild på den om du vill se. (original och hör till klädseln)
Håret är LITE "blurrigt" men sitter där det ska och är inte fult alls tycker jag.
Jag tror bestämt att denna docka är en s.k Tivoli-docka som man vann på typ Gröna Lund på 60-talets tombola eller liknande.

Hon gör sig bäst sittande på något. Lite svårt att skicka då hon är så lång (73 cm) och därför ser jag helst till att hon hämtas centralt i Sollentuna, men jag är öppen för att även skicka henne med DHL för 88:- Kan dock inte garantera att hon håller utan att gå sönder, men i DHLs fraktpris ingår försäkring. Paketet får vara 40x40x120cm

Jag vet att det finns dock-reparationsaffärer som köper upp sådana här dockor och reparerar andras dockor som har gått sönder och sedan får kunden betala dyrt för en hel kropp eller ett nytt huvud till sin docka.Här får du en hel och fin docka för biliigare pris än enbart någon kroppsdel hit och dit ;)

Varenr. 636027907

Visninger 19

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Man. 24 juni 19:25

Tivoli blund-docka 60-tal Celluloid Sandre hår blå ögon 73 cm originalkläder

Udbudspris

|0 Bud

190 SEK

Slutter om

honestno1

Sollentuna, Sverige

5.0

honestno1

Verificeret

Topsælger

2 106 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide