Beskrivelse

Oversat af

Tilføjet i varebeskrivelsen 26 maj 22:04

Medaljen är 100% i brons och inte magnetisk, den har en fin patina i brons

Unikt Minnesmedalj från Finska Vinterkriget 1939-1940 komplett med urkund och dokument med Svensk text – En Tidsresa i Ditt Hem! En sällsynt bronsmedalj som tilldelades utrikes födda volontärer som har ett högt ekonomiskt värde 200-250 Euro med dokumentation och original urkund!

Det finns prickskyttar. Och så fanns det ”Den vita döden”. Finnen som mejade ner hundratals sovjetiska soldater under det finska vinterkriget har gått till historien som en av de mest effektiva prickskyttarna – någonsin.

Historisk Bakgrund:
För att förstå värdet av denna minnesmedalj måste vi resa tillbaka i tiden. Året var 1939, och Finland befann sig i en kritisk situation. Den mäktiga Sovjetunionen, under ledning av Josef Stalin, hade siktet inställt på det lilla nordiska landet. Det var början på det som skulle bli känt som Finska Vinterkriget.

Attacken från Öst: Sovjetunionen invaderade Finland med överväldigande styrkor. De finska styrkorna, trots sin mod och beslutsamhet, stod inför en enorm övermakt. Men finnarna gav inte upp. De kämpade i den bitande kylan, bland snödrivorna och de frusna skogarna. Varje meter mark försvarades med hjärta och själ.

Minnesmedaljen – Ett Symboliskt Minne: Denna bronsmedalj, designad av Aarno Karimo, är ett vittnesmål om den finska befolkningens styrka och uthållighet. Den bär på historien om de tusentals män och kvinnor som stod upp för sitt land, trots alla odds. Medaljen tilldelades utrikes personer som en hedersbetygelse – en symbol för mod och hopp mitt i krigets mörker. Medaljerna i brons är mycket mera sällsynta än medaljerna som tilldelades i järn.

Specifikationer:

Finska vinterkrigets 1939-1940 minnesmedalj i brons

Tilldelades volontärer och personer födda utrikes med deltagande i Finska vinterkriget 1939-1940

  • Material: Brons (ej magnetisk)
  • Designer: Aarno Karimo
  • Mått: Höjd med band ca 80 mm, Diameter 30 mm
  • Vikt: 18,7 gram
    En brons medalj med fin patinering i bronset och en medalj i det närmaste 100% mint condition, kvalitet 0 samt 100% original band utan färgblekning eller skador


    Urkund med Presidentens Signatur: Medaljen levereras med en urkund signerad av ingen mindre än president Mannerheim själv. Detta är inte bara en medalj – det är ett dokument av historiskt värde!
Bjud på denna minnesmedalj och låt den berätta sin gripande historia i ditt hem!

Varenr. 633 673 321

Visninger 327

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Søn. 26 maj 22:06

Unik Minnesmedalj i brons från Finska Vinterkriget 1939-1940 med urkund dokument

Slutpris

|

1 351 SEK

Auktionen er afsluttet

mosserud vandt auktionen

utgplus

Njurunda, Sverige

5.0

utgplus

Verificeret

Topsælger

825 anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide