Beskrivelse

Oversat af

Double Indemnity är inte bara en av Billy Wilders allra bästa filmer, utan också en av höjdpunkterna i 1940-talets film noir.

Det är historien om försäkringsförsäljaren Walter Neff (Fred MacMurray) som fascineras av sitt möte med den blonda femme fatale Phyllis Dietrichson (Barbara Stanwyck). Tillsammans planerar de att göra sig av med hennes man. Mordet är noggrant planerat och utfört, men som så ofta är fallet innehåller även den mest genomtänkta plan några fallgropar som man inte tänkt på.

Walters överordnade (Edward G. Robinson) är säker på att något inte är som det borde vara: den avlidne har just tecknat en livförsäkring med en så kallad "dubbel ersättningsklausul" - och sannolikheten för att den avlidne senare ska dö i en olycka som täcks av försäkringen - är oändligt liten. Han misstänker inte genast att hans pålitliga anställd är inblandad i det, men när utredningarna obehagligt nog närmar sig sanningen får Walter veta att han kanske inte alls står inför ett nytt liv med en vacker ung kvinna - utan att hon faktiskt har andra planer.

Denna Dvd Film har Svensk Textning
SE BILD

Varenr. 611 563 809

Visninger 229

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

DOUBLE INDEMNITY (BARBARA STANWYCK,FRED MACMURRAY) DVD

Pris

45 SEK

ghost 64

Katrineholm, Sverige

5.0

Virksomhed

Topsælger

20 889 anmeldelser

Læs anmeldelser

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide