Beskrivelse

Oversat af

INNAN FROSTEN:

Gryning. Genom dimman lyfter en flock brinnande svanar från sjön. Det som till en början ser ut som ett pojkstreck får snart oanade proportioner då ett mord kan knytas till de brinnande svanarna. Det enda spåret Kurt Wallander har att gå på är en bibel på engelska med lösryckta citat skrivna på hebreiska, något som tyder på att en livsfarlig, religiös fanatiker är den skyldige.

Samtidigt anländer Kurts dotter Linda till Ystad. Hon är nyutexaminerad från Polishögskolan och har fått anställning på stationen i Ystad. När ytterligare ett vidrigt mord med religiösa förtecken äger rum så tvingas Kurt och Linda att samarbeta. De möts nu inte bara som far och dotter, utan även som kollegor.

BYFÅNEN:
En man med långa flätor och en indianfjäder i håret kliver in på en bank med något som ser ut som en bombattrap virad runt sin hals. Han kräver att pengar ska sättas in på ett förutbestämt konto, annars spränger han banken och sig själv i luften. Mannen, som i allmänhet kallas för Planet-Göran och påstår att hans pappa heter Sitting Bull, är lite av bygdens byfåne. Planet-Göran anses vara fullständigt harmlös och ofarlig och tas därför till en början inte på allvar. Men snart inser alla berörda att det som ser ut att vara en bombattrapp inte är en attrapp - byfånen menar allvar!
BRÖDERNA:

Det äkta paret Olof och Carolina Wrangel hittas mördade på deras magnifika gods. Utredningen visar att kvinnan torterats och våldtagits framför ögonen på sin make innan de tillsammans fick möta döden. En död som måste ha kommit som en befrielse med tanke på den tortyr de båda fått utstå. Till Kurt Wallanders hjälp i utredningen har han sin dotter Linda samt kriminalinspektör Stefan Lindman som båda nu får visa prov på att de är minst lika bra poliser som Kurt.

Sakta men säkert pekar allt på att det iscensatta mordet handlar om om hämnd, en hämnd som leder tjugo år tillbaka i tiden.

MÖRKRET:
En tonårig flickas självmord visar sig ha ett motiv som tynger flera tonårsflickor från en och samma skola i Skåne. Fallet hamnar på Linda Wallanders bord. Hon har aldrig förr varit så fast besluten att lösa ett fall. Det här berör henne på djupet då det visar sig att flickorna på skolan blir hänsynslöst lurade, utnyttjade och förnedrade. Kurt Wallander dras ovetande in i fallet efter att han, utan anledning, blivit utskälld och kallad gubbjävel av en främmande trettonårig tjej. En ung tjej vars sargade själ ropar på hjälp.
SE BILD

SE BILD

Som köpare har du 14 dagars ångerrätt enl. lag om distansavtal utanför affärslokal när du handlar av oss.
Vid retur är det du som köpare som står för frakten och vi återbetalar pengarna inom en vecka efter mottagen retur.
Vid köp av nya inplastade produkter så gäller ångerrätten endast vid obruten förpackning.

Varenr. 265328802

Visninger 1 341

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

MANKELLS WALLANDER FILM 1-4 (INNAN FROSTEN+BYFÅNEN+BRÖDERNA+MÖRKRET) 4-DISC DVD

Pris

40 SEK

ghost 64

Katrineholm, Sverige

5.0

Virksomhed

Topsælger

20 875 anmeldelser

Læs anmeldelser

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?

Andre kan også lide