Beskrivelse

Oversat af

Tidningen Femina från 1959.

Reportage: Femina har varit hemma hos Brita Neuberg-Thorell. Hon är heminredningsexpert. Nu får vi se hur hon själv inreder sitt hem! Hon äger Sturegalleriet tillsammans med sin make och hon bor på Norr Mälarstrand.

Reportage: Skådespelaren Berta Hall i stor intervju. Hon bor i Göteborg. Hon är en stöttepelare på Göteborgs Stadsteater som fyller 25 år i år. Hon har varit verksam där i hela 23 år nu. Berta Hall berättar om sitt liv, så som det är just för tillfället.

Reportage: Femina har besökt nordligaste Finland för att träffa de särpräglade skoltsamerna där, eller skoltlappar som de kallas här. De är ett förunderligt folk. Reportaget är gjort i Enare träsk.

Reportage: Gunhild Andersson bor i Dingtuna utanför Västerås. Femina träffade henne där och följde henne under en arbetsdag då hon kör buss och taxi. Från början arbetade hon i ett kök men vid 48 års ålder tog hon det ovanliga steget att i stället bli chaufför! Dottern på bild heter Anne-Margret Andersson.

Reportage: Femina har besökt Japan. Influenser från västerlandet har kommit snabbt till Japan nu under efterkrigstiden. Frågan är: Har de kommit för snabbt? Tidningen skildrar vardagslivet i Japan.

Reportage: Kroppslig skönhetsvård är viktigt för en husmor, slår Femina fast. Utseendet är viktigt och det påverkar humöret. En kvinna som inte vårdar sitt utseende blir lätt grinig, och en grinig husmor vill ingen ha! Tidningen har samlat några unga husmödrar som berättar vad de tycker är viktigt för kvinnor. En fin hållning är viktigt. Ingen vill vara kutryggig. Slät hy är också viktigt. De berättar om sina skönhetsrutiner och hur hemskt det är med kvinnor som är ovårdade i håret.

Reportage: Jan W:son Hörberg, eller Jan Wilhelmsson Hörberg är en av de mest intressanta personligheterna i krogvärlden just nu. Vi ser honom på bild tillsammans med barnen. Han huserar just nu på Hotell Reisen på Skeppsbron i Stockholm.

Artikel: Henrik Tikkanen är på bild tillsammans med sin fru Lia Tikkanen. Henrik Tikkanen är kåsör i Hufvudstadsbladet i Finland. Han är dessutom en av landets främsta dramatiker.

Artikel: Ryttmästare Lars Lithander hyllas i tidningen. Han har fyllt 60 år!

Samt vackra, tidstypiska modebilder m.m.

Titta gärna på mina övriga tidningar till salu.

Jag samfraktar.

Varenr. 620000537

Visninger 112

Publiceret

AnmeldSælg lignende

Butik

Femina 7 1959 Berta Hall, Brita Neuberg-Thorell, Henrik Tikkanen, Japan

Pris

119 SEK

Cynosure

Uppsala , Sverige

5.0

Verificeret

Topsælger

384 anmeldelser

Læs anmeldelser

Køb mere og spar på fragten

Samlet fragt

3 dage

Mere fra samme butik

Andre har også set på

Sammenlign slutpriser

Hvor meget er det værd?