Tradera Authenticated

Med Traderas autentiseringstjänst kan du handla lyxprodukter med fullständig trygghet. Annonser inom kläder, skor och accessoarer genomgår en noggrann granskning av våra kvalificerade experter för att säkerställa äkthet. Tradera Authenticated – trygg och säker handel av lyxprodukter!

Tryggt och säkert

Att handla begagnade lyxprodukter kan kännas svårt och osäkert. Med vår autentiseringstjänst är det tryggare än nånsin. Hos oss genomgår lyxprodukter från utvalda varumärken inom kläder, skor och accessoarer en rigorös digital äkthetskontroll efter publicering. Detta säkerställer att alla granskade och godkända lyxprodukter uppfyller våra strikta äkthetskrav. 

Vad innebär Authenticated?

Produkter som genomgått och klarat vår digitala äkthetskontroll märks med en äkthetsstämpel. För att ge dig ytterligare trygghet och säkerhet omfattas alla autentiserade produkter av vårt köparskydd med äkthetsgaranti. Det innebär att du får full återbetalning om produkten mot förmodan visar sig vara falsk eller inte levereras, samt ersättning om produktens skick inte stämmer överens med beskrivningen. Tjänsten kostar ingenting för säljaren, medan köparen betalar en avgift på 5 kr plus 5% av köpesumman (max 750 kr) för köparskydd med äkthetsgaranti.

Hur går kontrollen till? 

När en annons har lagts upp på Tradera granskas den digitalt av våra experter för att verifiera dess äkthet. Alla detaljer granskas noggrant för att säkerställa produktens äkthet, från kvitton, material och loggor, till serienummer, gravyr och sömmar. När en produkt godkänts märks annonsen med en vattenstämpel som bekräftar äktheten, medan produkter som inte uppfyller våra krav tas bort från plattformen.

För dig som säljare

Som säljare lägger du upp annonser som vanligt. När du skapar en annons framgår det vad du behöver inkludera för att varan ska kunna äkthetsgranskas. När annonsen publicerats, genomför Traderas varumärkesexperter en digital granskning för att verifiera äktheten. När produkten bekräftats äkta, märks annonsen med en äkthetsstämpel. Om vi inte kan verifiera äktheten kommer våra experter att be dig komplettera din annons. Under tiden vi inväntar komplettering döljs annonsen för andra användare och om äktheten inte kan styrkas kommer annonsen tas bort från plattformen. Tjänsten kostar inget extra för dig som säljare samtidigt som verifierade produkter ger köpare ökad trygghet och förbättrar dina chanser att få din vara såld!