Så säljer du på Tradera

Kom igång med att sälja på Tradera

2 min video

Så säljer du på Tradera - 5 enkla steg

Kom igång att sälja dina prylar med dessa enkla steg.

1

Skapa en annons

Välj om du vill sälja till fastpris eller auktion. De flesta objekt på Tradera säljs via auktionsformatet. Du sätter ett utropspris och objektet går till högstbjudande när annonsen gått ut.

En annons på Tradera innehåller:

Beskriv din vara:

Sätt en beskrivande rubrik, ange relevant info som färg, storlek och modell på det du säljer. Använd alla 5 bilder som går att lägga till i annonsen. Det är bra om bilderna visar varan från olika håll, med alla dess detaljer. Bra bilder kan hjälpa din försäljning!

Less is not more, inkludera all information som kan tänkas vara relevant i beskrivningen.

Pris:

Är du osäker på vilket pris du kan få för din vara? Sök på avslutade annonser på sajten och se vad andra liknande produkter har gått för.

Fraktalternativ:

Undrar du hur mycket frakten kommer att kosta? Använd vår Fraktkalkylator för att se vad din vara kommer kosta att leverera med olika speditörer. Vi rekommenderar Schenker där frakten är spårbar. Storleken har ingen betydelse så länge objektet får plats i en flyttkartong.

Skapa en ny annons
Så säljer du på Tradera

2

Få din vara såld

När din annons är upplagt så sköter Tradera jobbet. För att få extra uppmärksamhet, dela din annons i sociala medier så andra får upp ögonen för ditt objekt. Du kan följa budgivningen och hantera dina köp på ditt konto.

15 kr 10 kr 1 kr

3

Köparen betalar

Så fort en annons avslutats får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. När köparen har betalat varan kan du skicka den. Erbjuder du Traderabetalning, Klarna eller Paypal markeras objektet som betalt automatiskt. Smart va?

Payment

4

Skicka varan eller avhämtning

Så fort en annons avslutats får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. När köparen har betalat varan kan du skicka den. Klart!

5

Lämna omdöme

För att alla ska känna sig trygga att handla på Tradera, samt bidra till att säljare ska kunna bli bättre. Så vill vi gärna att du lämnar ett omdöme på säljaren när affären är klar. Det hjälper både säljare och köpare.

Har du fler frågor?