Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas varje år i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen, där en undangömd humanitär katastrof uppmärksammas. Musikhjälpen 2022 har temat "En tryggare barndom på flykt från krig".

På Tradera kan du alltid vara med och bidra till insamlingen, antingen genom att buda på auktionerna som säljs till förmån för Musikhjälpen, eller själv lägga upp saker till försäljning och låta pengarna gå till Musikhjälpen.

Till Musikhjälpens sida

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hur är du med och bidrar?

Litet som stort, allt är välkommet när vi ska samla ihop så mycket pengar som möjligt till årets Musikhjälpen med temat "En tryggare barndom på flykt från krig". Genom att klicka på "Till Musikhjälpens sida" kan du enkelt vara med och bidra genom att lägga upp en annons via knappen “Bidra med annons”. Då publiceras varan automatiskt på Musikhjälpens sida och du är med i kampen mot att barn ska få en tryggare uppväxt under krigsförhållanden. När du är med och bidrar till Musikhjälpen bjuder dessutom DB Schenker på fraktkostnaden för din annons. 

Uppmärksammade auktioner tidigare år

Genom åren har en enorm mängd spännande auktioner sålts till förmån för Musikhjälpen. Några exempel är:

Reklamfilm med Filip och Fredrik 

2016 auktionerade humorduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ut sin hjälp att göra en reklamfilm åt ett företag. Detta innebar att duon stod för allt från idé, till produktion och även egen medverkan om så önskades. Auktionen är fram till nu den dyraste i Musikhjälpens historia och slutpriset landade på svindlande 3 400 100 kr.

After work med Nooshi Dadgostar 

2021 auktionerade vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar ut en after work. Auktionen landade på hela 150 500 kronor och ledde förhoppningsvis fram till ett spännande samtal.

Till auktionen

På spåret buren blev ett mötesbås

Den välkända Första-klass buren från På spåret auktionerades ut 2021. Den 200 kilo tunga buren står nu på ett företag i Göteborg och används som mötesbås. Auktionen avslutades på 93 869 kronor.

 

Så säljer du på Tradera - 5 enkla steg

Kom igång med att sälja dina saker med dessa enkla steg.

Skapa en annons

Välj om du vill sälja till fastpris eller auktion. De flesta objekt på Tradera säljs via auktionsform. Ta bra ljusa bilder på din vara. Bra bilder på varan kan öka slutpriset. 

 

 

Få din vara såld

När din annons är upplagt så sköter Tradera jobbet. För att få extra uppmärksamhet, dela din annons i sociala medier för att få extra spridning på annonsen. Ju fler som ser annonsen desto större chans är det att den blir såld till ett högt pris. Följ budgivningen på ditt konto. 

 

Köparen betalar

Så fort en annons avslutats får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. När köparen har betalat varan kan du skicka den. Erbjuder du Traderabetalning, Klarna eller Paypal markeras objektet som betalt automatiskt. Smart va?

Leveranssätt

Så fort en annons avslutats får du och köparen ett vinnarmejl med kontaktuppgifter till varandra. När köparen har betalat varan kan du skicka den. Klart!

Lämna omdöme

För att alla ska känna sig trygga att handla på Tradera, samt bidra till att säljare ska kunna bli bättre. Så vill vi gärna att du lämnar ett omdöme på säljaren när affären är klar. Det hjälper både säljare och köpare.