Här är tillbehören du behöver till din begagnade Xbox

För att få en optimal spelupplevelse på en begagnad (eller ny!) Xbox behöver du bra tillbehör. Här kommer listan på vad som behövs för att göra spelet till både nöje och utmaning.

När spelkonsolen Xbox kom till världen år 2001 var det många som genast intresserade sig för den nya spelplattformen från Microsoft. Och med framgångarna så har spelkonsolen utvecklats och uppdaterats genom åren. Det har kommit nya onlineplattformar, nya spel och nya tillbehör som förändrat spelupplevelsen. Två av företagets populära konsoler Xbox 360 och Xbox One är ikoner inom gaming och du hittar dem ofta tillsammans med många spel här på Tradera.

Xbox 360 – Så funkar spelkonsolen

Den här efterlängtade konsolen kom ut till spelare världen över år 2005 och förändrade därmed spelmarknaden. På den här plattformen var det inte bara tv-spelandet som var huvudfunktionen. Med möjlighet att lyssna på musik, visa bilder och filmer gav det användaren flera spännande sätt att bredda upplevelsen. När Xbox 360 Elite och Xbox 360 Slim släpptes några år senare fick konsolen dessutom snyggare design, större hårddisk och utgång för HDMI.

Tillsammans med nedladdningsfunktionen Xbox Live skapade Microsoft möjligheten att ladda ner många olika spel till själva plattformen, samtidigt som det också självklart gick att köpa spelen på skiva i butik. Idag finns många av Xbox 360-spelen att köpa här på Tradera, och många säljer en större samling spel. Några populära titlar som har blivit framgångsrika bland användarna är bland annat Halo, Gears of War och Call of Duty.

Här är tillbehören du behöver till din Xbox 360:

  • Vill du kunna ladda ner spel? Då ska du tänka på att du eventuellt behöver koppla in en extern hårddisk för lagring, då vissa av modellerna har begränsat med utrymme.
  • För att göra spelupplevelsen mer personlig finns ett stort utbud med handkontroller som hör ihop med olika spel. Ett kul och enkelt sätt att uppdatera enheten!
  • Till vissa spel krävs mer avancerad och specifik utrustning. Som exempelvis en trådlös mikrofon eller en gitarr till musikspelen. Det finns även hela racingstolar och racingkontroller att köpa till de tillfällen du ska spela racingspel – något du med lite tur kan hitta begagnat.

Det här är Xbox One

Den efterföljande spelkonsolen från Microsoft hette Xbox One, som på senare år också uppdaterats till Xbox One X och Xbox One S. Konsolerna har blivit omåttligt populära, bland annat för möjligheten att spela väldigt många spel från både Xbox 360 och originalkonsolen. Att det finns ett flertal spel som är exklusiva för Xbox-användarna gör konsolerna till eftertraktade produkter på spelmarknaden. One X-varianten har en fördel i det att den har stöd för 4K, vilket ger en väldigt bra upplösning på de tv-apparater som har den kapaciteten. Därför kan en riktigt bra skärm vara en investering väl värd pengarna.

Här är tillbehören du behöver till din Xbox One:

  • Ett par bra gaminghörlurar är en fördel om du verkligen vill stänga ute världen och gå in i spelupplevelsen. Tänk på att det finns trådlösa hörlurar som går att koppla direkt till din enhet.
  • Även till Xbox One finns ett stort antal paket med olika typer av Xbox One-kontroller i olika färger och utformningar – exempelvis Minecraftinspirerade handkontroller eller den populära proffskontrollen Elite. Känn efter vad som passar ditt spelande och din stil bäst.
  • Är du ute efter att ha mycket olika spel på din enhet kan det vara bra att lägga över dem på en extern hårddisk. Det kan göra att ditt spelande går snabbare och smidigare.
  • Det finns externa och bärbara displayer att fästa på Xbox One-enheten som gör att du kan ta med dig konsolen och spela någon annanstans. Praktiskt och användbart!
  • Ett smart och funktionellt tillbehör som Microsoft släppte 2018 var bland annat en hubb som underlättar spelandet för dig med begränsad rörlighet.

Kinect – tillbehöret för både Xbox 360 och Xbox One

Kinect är ett innovativt tillbehör som lanserades 2010 och ger möjlighet för användaren att interagera med spelet tack vare rörelsesensorer. Till skillnad från Nintendo Wii så behöver spelaren inte hålla i en kontroll, vilket ger en större frihet - perfekt för de populära spelen Dance Central eller Just Dance. Sensorns röstigenkänning gör också att det går att prata direkt med konsolen eller spelet. Eftersom det finns Kinect-enheter både för Xbox 360 och Xbox One så är det viktigt att titta på hur just din enhet och spel funkar tillsammans, eftersom de inte alltid är kompatibla. Microsoft slutade att tillverka Kinect år 2017, men det går fortfarande att hitta enheten ute till försäljning här på Tradera. Tänk bara på att spelen du köper måste vara Kinect-anpassade.

 

Amanda Blennborn, frilansjournalist

Trendar inom Xbox 360 och Xbox One

Xbox series X - 100% Nyskick
X Box One S
Spelpaket Xbox One Series S 1TB
Xbox one handkontroll
Xbox kontroll USB c
Xbox One med kontroll o spel
Xbox One S 500GB inkl 2 spel
Mad Catz Capcom Street Fighter IV Fight Stick Joystick Xbox 360 20th Anniversary
Xbox 360 Slim Konsol Spelpaket 3x Spel kontroller Handkontroll 2x HK