Auktionen är avslutad

IRIS GERMANICA ’WINTER'S SMILE’

Avslutad
27 nov 17:00
Vinnande bud
100 krLeonila(1 bud)
Frakt
49 kr PostNord spårbart paket
Säljare
IrisParadiset (11) Mer från säljaren

Har du en liknande? Sälj den här

Se hela annonsen

Har du en liknande?
Sälj den här

Beskrivning

OanväntPlantaPerenn
IRIS GERMANICA ’WINTER'S SMILE’
(Black 2016)

Otroligt läcker amerikansk iris. Ger ett isigt vitt intryck och skapar en fantastisk massverkan med sina stora volangförsedda blommor. Vita standards med en svag antydan till grönt längs mittpartiet. Vita falls med en gyllene markering på ömse sidor om skägget som går från guldgult till vitt. Doftar svagt men gott. Blir ca 90 cm hög.

Auktionen avser 1 barrotad planta. OBS! Detta är en liten, men välmående rhizom. Vi har fått önskemål om 'Winter's Smile' och säljer därför vår absolut sista rhizom, trots att den är i minsta laget.

Plantera snarast möjligt i rabatt eller i kruka (om marken är frusen vid mottagandet). Vi rekommenderar övervintring i växthus eller täckning med t.ex. granris vid plantering i rabatt under den första vintern.

Planteringsråd

Iris germanica är en perenn växt som trivs i väldränerad jord i soligt och skyddat läge. Rhizomen (jordstammen) ska placeras ytligt och aningen upphöjt, som på en liten kulle av jord, och rötterna ska spridas ut, ner i jorden. ”Ryggen” på rhizomen måste skymta fram ur jorden så att den kan bakas av solen under sommaren, annars trivs inte plantan och den kommer inte att blomma. Tänk på att hålla fritt från ogräs och konkurrerande växtlighet så att din iris får gott om sol. Undvik gödsel med hög kvävehalt, kraven på näring är i övrigt relativt små. Vi säljer specialanpassad irisgödsel, se våra övriga annonser. Nyplanterad iris behöver jämn fuktighet medan rötterna etablerar sig, därefter är det viktigt att vara försiktig med vattningen. För mycket fukt kan få rhizomerna att ruttna. Efter blomningen ska stjälken skäras av nere vid marken.

Köpvillkor

Vi erbjuder Traderabetalning och Samfrakt (3 dagar). Köp hos oss ska vara betalt inom 3 dagar efter avslutad auktion.

Vi säljer och skickar plantor inom hela EU, med undantag för Kanarieöarna som har särskilda regler för växtimport. Ej avhämtning, alla varor skickas per post. Frakten betalas av köparen. Vi packar väl och låter alltid plantans behov styra förpackningen. Vi tänker på miljön och återanvänder förpackningar där så är möjligt. Leveranstiden är ca 3 - 5 dagar. Vi använder PostNords spårbara tjänst Skicka Direkt. I fraktpriset ingår emballage och omkostnader.

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Observera att ångerrätt inte gäller för levande växter som tar skada av att skickas flera gånger. Vid köp av andra varor gäller ångerrätt i 14 dagar. Vid nyttjande av ångerrätt ska köparen kontakta oss innan varan returneras. Returfrakten betalas av köparen.

Skadade paket reklameras direkt till transportföretaget. Vill du reklamera en trasig eller felaktig vara ska du kontakta oss per e-post senast 10 dagar efter att du har erhållit varan.

Kontakta oss gärna vid eventuella frågor. Vår e-postadress är info@irisparadiset.se.

Bildsök

Det smarta sättet att hitta liknande objekt

Andra har även tittat på