Beskrivning

Popcornmajs 'Strawberry'

Popcornmajs röd jordgubbsmajs majs. Detta är en spännande sort som är både vacker och god att poppa popcorn av!
De röda kolvarna är också fina som dekorationer till fest, färska eller torkade och den röda färgen förstärks vid torkning. På sensommaren bildar plantorna en effektfull bakgrund till övriga rabattblommor.
Man kan göra egna popcorn av denna majs, lägg hela kolven i en påse i mikro eller i kastrull under lock som vanliga popcorn och låt det poppa!

Frön från egen odling!

SÅ:
Förkultiveras inomhus med ett frö/kruka i mars-april. Sådjup: 3-5 cm. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden vid ca 20 grader. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland i slutet av maj/början av juni. Plantavstånd: ca 25 cm Radavstånd: ca 70-100 cm. Odlas bäst i grupper för att underlätta pollineringen men inte med andra majssorter tillsammans, minst 300-400 meter ifrån varandra, då de kan pollinera varandra och ge oätliga kolvar! Utvecklas bäst på varmt, skyddat läge. Ge rikligt med gödning och vatten.

HEJ,
Välkomen till min annons! Titta gärna in i min butik - BONDPIGANSCHILI här hittar du flera spännande sorters chili, paprika, tomat och blomfrön m.m.

KÖPINFO
Betalning inom fem dagar via Traderas betaltjänst efter att du budat färdigt. Vill du ha samfrakt betala inga annonser separat utan vänta tills du har budat färdigt så att vi inte skickar dina fröer separat.

FRAKT
Fröna skickas i vadderat kuvert, med avsändare. Postar två-tre gånger i veckan, men ibland är Postnord bedrövligt långsam. Jag står inte för att posten slarvar bort brev. Vill du vara säker på att ditt brev kommer fram hör av dig till oss om spårbar frakt.
God odlingslycka!

Objektsnr 392528825

Visningar 14 381

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

POPCORNMAJS Strawberry 8 frön röd majs jordgubbsmajs

Pris

22 kr

BondpigansChili

Linghem, Sverige

5.0

BondpigansChili

Verifierad

Toppsäljare

1 825 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?