Tusen tankar om träd – En antologi som växer

83 besökare

75 kr

 • Frakt
  DB Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Swish
  • Banköverföring
 • Lagerstatus
  1 st
 • Om säljaren

Beskrivning

Inbunden

Träd kan vara skillnaden på liv och död. Storpolitik, makt och bekymmer. Och föremål för hyllningar, sånger och kärlek.

Det vet Rosita Pedro som föddes i ett träd. Brandmannen Thom som med nöd och näppe överlevde stormen Gudrun. Eller skådespelaren Johannes Brost som stod upp mot lag och polis för att rädda almarna i Kungsträdgården.

I Tusen tankar om träd möter du deras och nära 100 andra berättelser om träd. Några av landets mest folkkära författare, poeter, skådespelare och artister medverkar med sina bästa trädtexter. Till exempel Katarina Frostenson, Babben Larsson, Theodor Kallifatides, Lill Lindfors, Daniel Boyacioglu, Annika Thor, Sara Mannheimer, Cilla Naumann, Jonas Modig, Birgitta Lillpers, Thomas Tidholm, Magnus William-Olsson, Gunilla Linn Persson och Eva-Stina Byggmästar.

Trädantologin är också rik på bilder och illustrationer av träd. Bland annat medverkar Karin Mamma Andersson, Jockum Nordström och fotografen Edward Echwalu som tagit bilder för såväl Reuters som Vi-skogen i hemlandet Uganda.

I Tusen tankar om träd debuterar även andra personer som författare. Människor från hela landet och i alla åldrar som har bidragit med alltifrån stillsamma trädhaiku till dramatiska berättelser om sina första klätterträd. Veronika Eriksson, världsmästarinna i trädklättring, beskriver känslan av att sitta i toppen av ett träd och se ut över världen. Torsten Ungsäter berättar om sin speciella relation till Sveriges äldsta träd. Jens Lagneholm avslöjar hur han överlevde 12 dagar i de jämtländska skogarna sedan han gått vilse. Och elvaåriga Linnéa Eriksson skriver en novell om aspträdet Allan och hans halsduk.

Med svenska folkets hjälp har Vi-skogen planterat över 100 miljoner träd i Afrika sedan starten 1983. Nu har organisationen tagit nära 100 personer från Sverige och världen till hjälp för att skapa en unik antologi som rymmer tusentals åsikter, idéer, minnen och betraktelser om en av jordens viktigaste beståndsdelar – träd. En kärleksförklaring till skogen och ett tack till alla som hjälper till att plantera träd och hjälpa människor att ta sig ur fattigdom i östra Afrika.

****************************************************************

Välkommen till min butik.

Jag samfraktar. Kolla gärna mina övriga auktioner/annonser via länken "Säljarens butik på Tradera". I butiken kan du även göra sökningar.

Köp av 2st varor eller fler
När du köper fler varor stämmer inte traderas autouträkning av fraktkostnad i kassan. Detta påverkar dock inte dina köp. Genomför köpen i kassan och invänta nytt vinnarmail som innehåller aktuell betalningsinformation inkl. ny kostnad för Samfrakt.

Mina kontouppgifter finner du i vinnarmailet från Tradera.

Betalning inom 5 dagar.

Betalning via Klarna, egen banköverföring eller swish.

Jag skickar tisdag, torsdag och fredag.

Jag tar inte ansvar för posten/schenkers hantering.

Om du väntar på mail från mig titta i skräpposten, mycket fastnar där.

Specified shipping refers to Sweden

När jag skickar varan lämnar jag alltid omdöme.

Ha det gött

Loppis-Lisa