Hjärt-kärlsjukdomar:må bra och ät gott av Lotta Brinck, Karin Schenck-Gustafsson

7 besökare
kr
 • Frakt
  • Posten (48 kr)
  • Posten (53 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Hjärt-kärlsjukdomar: må bra och ät gott av Lotta Brinck • Karin Schenck-Gustafsson Antal sidor: 137
Inbunden/kartonnage
Utgiven av Bokförlaget Prisma 2005
ISBN: 91-518-4522-9
Ämne: Dietmat, hjärtsjukdomar, livsmedel, matlagning, specialkost, angiologi, blodkärlen, cirkulationsorganen, hjärtat, kardiologi och medicin
Boken är slut på förlaget
Nypris: 319 kr

Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka.
Hon besvarar dessutom frågor som: Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt? Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar.
Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med.
Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost.
Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Fraktkostnaden betalas av köparen. OBS! Jag tar inte betalt för emballage eller för någon packkostnad. Betalning mig tillhanda senast 5 dagar efter mitt vinnarmejl till köparen. Titta in på mina andra auktioner, jag sampackar gärna.
är det något du undrar över, skicka ett mejl så svarar jag så gott jag kan.
Annons
GÅ TILL TRADERA >
×