Auktionen är avslutad.

"Ett utsökt universum", Brian Greene, pocket

59 besökare

Annonsen är avslutad

20kr

 • Frakt
  Mer info
 • Slutade
  11 juli 19:41
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Klarna - Betala med kort, faktura eller via internetbank
  • Swish
  • Kontant
 • Om säljaren

Beskrivning

"Ett utsökt universum. Supersträngar, dolda dimensioner och sökandet efter den slutgiltiga teorin" av Brian Greene.

Pocket. 2002. ISBN: 91-7643-896-1. Text från baksidan av boken:

"Den moderna fysiken vilar på två grundpelare: Einsteins relativitetsteori, som förklarar hur stjärnor, galaxer eller tiden fungerar i universell skala, och kvantfysiken, läran om hur atomer och elektroner beter sig. Problemet är bara att de två teorierna sinsemellan är oförenliga. Om den ena är rätt kan inte den andra också vara det. Men nu finns en teori som förklarar allt som sker i universum och som förenar kvantfysik med relativitetsteori. Denna Teori för Allting (TfA) kallas supersträngteorin.
Brian Greene, matematiker och fysiker vid Columbia University i New York, är en av världens ledande strängteoretiker. Med stor lekfullhet och pedagogisk förmåga förklarar Greene supersträngteorin, kanske det svåraste ämnet i världen, med hjälp av racingbanor och myror på en vattenslang, så att även en läsare utan kunskaper i fysik kan förstå.

En riktig populärvetenskaplig pärla. Karin Bojs, Dagens Nyheter

Den är lättläst, charmerande och bråddjup. Tillsammans med Greene känner jag mig klyftig. Mikael Strömberg, Aftonbladet

I boken Ett utsökt universum lyckas Brian Greene, en av världens ledande fysikteoretiker, inte bara med att översätta ekvationerna till begripligt språk och konkreta bilder utan också sy ihop en världsförståelse som skulle fått Platon gråtande av lycka att revidera sin grottliknelse och Einstein att utbrista i ett Äntligen! ...Brian Greene har åstadkommit oöverträffbar populärvetenskap. Ola Gustafsson, Norrköpings Tidningar

Greenes bok är berättelsen om ett av alla tiders största intellektuella äventyr...Den förtjänar sannerligen att bli en lika stor bestseller som Stephen Hawkings bok Universum - en kort historik. Kjell Andersson, Borås Tidning"

Hämtas i centrala Stockholm.