Kryddväxter, Marie & Björn Hansson, trädgårdsbok trädgård

17 besökare

189 kr

 • Frakt
  Mer info
 • Slutar
  4 oktober 16:09
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Plusgiro/Bankgiro
 • Om säljaren

Beskrivning

Marie & Björn Hanssons rikt illustrerade bok Kryddväxter i serien Våra trädgårdsväxter

Ny bok – förlagsnytt och oöppnat inbundet exemplar med skyddsomslag. Smärre repor kan förekomma på skyddsomslaget. Första upplagan från 2010.

Kryddväxterna är så lättodlade att alla som har en fönsterbräda, balkong, uteplats eller trädgård kan ha en egen kryddväxtodling. Egna kryddväxter är mycket godare, billigare och miljövänligare än köpta. Dessutom tillför de doft och spännande former i rabatten.

"Marie och Björn Hansson gav för ett par år sedan ut en handbok om perenner, och fastän det borde vara omöjligt har den redan blivit en klassiker. Deras nya bok om kryddväxter är lika makalöst bra och har till och med blivit prisbelönt. Författarna öser ut fakta och kunskap. Boken kan användas både som uppslagsverk och inspiration."
ICA-kuriren

Årets bästa kokbok 2010 i kategorin "Köksträdgårdslitteratur"
"Det doftar bara av att bläddra i denna vackra bok som utförligt beskriver odling, skörd, förvaring och användning av kryddväxter, med över femhundra i sitt lexikon – en skatt för den som vill veta allt."
Måltidsakademien

Boken Kryddväxter är tredje delen i serien Våra trädgårdsväxter och är en uppföljare till Perenner och Gräs & bambu, vilka redan blivit något av standardverk inom modern svensk trädgårdslitteratur. Boken består av två delar. Den första ger handfast information om odling både i kruka och i trädgård, men också om skörd, förvaring och användning samt kulturhistoria och lite kryddkemi. För idéer och inspiration finns rikligt med foton och ritningsförslag på olika slags kryddodlingar, allt från krukodlingar och mindre kombinationer till hela kryddträdgårdar, såväl formella som informella. Bokens andra del är en uppslagsdel med omkring 500 växtbeskrivningar från A till Ö. Boken är rikt illustrerad med cirka 600 foton och flera tecknade illustrationer av Iann Eklund Tinbäck. Kryddväxtarrangemang av floristen Jenny Ekblad.

UR INNEHÅLLET
Del 1

 • Kryddväxter – att använda och odla
 • Vad är kryddväxter och varför smakar de som de gör – liten kryddkemi.
 • Skörd, förvaring och användning. Allt om kryddblandningar, oljor, drycker, kalla såser med mera.
 • Kryddväxter i trädgården. Inspirerande del om formgivning i rabatt och kruka.
 • Praktiskt – inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.
 • Kryddväxtguide - lathundar för olika jordar, lägen och klimat samt skördetid.
Del 2 Lexikon
500 växtbeskrivningar med råd om odling och bra samplanteringsväxter, skörd och förvaring, egenskaper och matvänner samt utförlig kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Bokfakta
Förlag: Norstedts
Bandtyp: Inbunden med skyddsomslag
Utgiven: 2010-04
Antal sidor: 320
Upplaga: 1
ISBN13: 9789113025209

Frakt med posten 49:-. Förskottsbetalning till Plusgirokonto, betalningsinfo kommer i Traderas automatiska vinnarmail efter avslutad auktion.

Vi säljer även förlagsnya exemplar av böckerna Perenner, Lökar & Knölar, Gräs & bambu och Köksträdgårdens historia, se under säljarens alla annonser.
Enhetsfrakt 49:- oavsett hur många böcker du köper.


Efter betalning tar det vanligtvis två till fem vardagar för boken/böckerna att nå dig. Mindre försändelser skickas med Posten, större försändelser som paket till ditt närmaste Schenkerombud.