Auktionen är avslutad.

Birding in Poland - Fågelskådning i Polen

29 besökare

Annonsen är avslutad

350kr

 • Frakt
  • PostNord (55 kr)
  Mer info
 • Slutade
  13 februari 18:46
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Plusgiro/Bankgiro
 • Om säljaren

Beskrivning

Birding in Poland

Polen är den mest uppenbara destination i Europa för att titta på och lyssna på vattensångare. Skogar och dungar är habitat för alla europeiska arter av hackspettar. Våtmarker är viktiga områden för migrerande vadare, gäss och andra vatten- och våtmarksfåglar, medan fuktiga ängar är ett perfekt ställe för att höra kornknarr. Population av vit stork i Polen räknas bland de största i Europa.

Denna guidebok är både för dem som planerar en längre fågelskådning resa till Polen och för dem som besöker större städer, med endast ett par timmar eller en halv dag extra för fågelskådning. För dem har vi beskrivits mer i detalj fågellokaler i Warszawa och Kraków - två städer troligen oftast besökta av utlänningar. Vi har också med beskrivningar av fågellokaler nära andra städer, såsom Lódz, Poznan, Wroclaw, Gdansk, Bialystok, Bydgoszcz, Lublin och Rzeszów.

Boken är på engelska och utgör den mest kompletta beskrivningen av Polen för fågelskådare. Den innehåller beskrivning av 119 fågellokaler och 164 kartor. Den skildrar sådana berömda platser som Bialowiezaskogen (Puszcza Bialowieska), Biebrzafloden med omgivande våtmarker (Dolina Biebrzy) och Wartaflodens mynning (Ujscie Warty), men även andra lokalerna, förmodligen okända men definitivt värda ett besök.

Boken innehåller också en allmän beskrivning av avifauna i Polen, praktiska tips om fågelskådning och om att resa runt, ett kapitel om de rättsliga aspekterna av fågelskådningen och två artiklar: om vattensångare och om vit stork samt foton av typiska livsmiljöer och en checklista över de i Polen förekommande fåglar.

Engelsk text. Oriolus Förlag, Uppsala 2015. 13,5 x 21,5 cm, 590 sidor med text och kartor + 20 sidor med bilder på olika naturmiljöer, hård pärm, vikt ca 700 g.

Kolla gärna in alla våra andra auktioner. Vid köp av flera varor tag mailkontakt innan betalning. Vi sampackar gärna om du köper flera av våra varor. Betalning ska ske inom 3 dagar till mitt bankgiro.