Auktionen är avslutad

The Dalarna Journey av Carl Linnæus – Förlagsny bok!

11 visningar
 • Utropspris 195 kr
 • Slutade 30 maj 20:15 Avslutad
 • Bud () 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  DB Schenker 75 kr
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
Beskrivning

The Dalarna Journey – Together with Journeys to The Mines and Works, av Carl Linnæus (översatt och redigerad av Andrew Casson) – En förlagsny bok, kanske som en present till engelsktalande vänner…

Boken innehåller Carl von Linnés två reseberättelser från Dalarna och Västmanland: Dalaresan jämte Resor till gruvor och bruk. Utgåvan har ett populärvetenskapligt anslag. Texten varvas med kommentarer och ett stort urval illustrationer och nytagna fotografier i färg. Verket är illustrerat med Linnés originalskisser och ett rikhaltigt urval av bilder, dels nytagna fotografier av Lars Dahlström, dels bilder från Linnés tid över botanik, zoologi, etnologi och gruvteknik.

"Alla [källorna] förde ett vatten, vars like man aldrig smakat, så för dess klarhet och sköld som för dess smak. Det vatten smakar rätt, som intet smakar." Så skriver vetenskapsmannen Carl von Linné, 1707-1778, under en varm julidag i Grövelsjön. Dalaresan genomfördes 1734 på landshövdingens uppdrag och gick från Falun i söder till norska Röros i norr, två anrika gruvstäder som idag är upptagna på Unescos världsarvslista.

I koncisa och pricksäkra dagboksanteckningar målas en panoramabild över landskapets natur och geografi. Inte minst beskrivs de olika dalasocknarna med dess traditioner i fest och söcken. I Resor till gruvor och hyttor skildras gruv- och metallhanteringen i Dalarnas södra del samt i grannlandskapet Västmanland. En höjdpunkt utgör den dramatiska nedstigningen i Falu gruva. För att hjälpa den moderne läsaren är Linnés texter kommenterade och rikt illustrerade med så väl bilder från Linnés 1700-tal som nytagna färgfoton. Både den svenska och den engelska utgåvan är ett samarbete mellan Dalarnas museum och Högskolan Dalarna.

Den inbundna boken (klotband) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny och oläst! Den är rikligt illustrerad med läckra fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 277/247 mm
Ryggbredd ca 35 mm
Vikt ca 1850 gram
Sidantal 360
Författare Carl Linnæus
Redaktör Andrew Casson
Förlag Gullers förlag
Utgivningsår 2007
Språk engelska
ISBN 91-88238-66-5

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 75 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!