Mama Dolly av Patricia Lorenzoni Bilder av moderskap fr Jungfru Maria till Alien

5 besökare
kr
 • Frakt
  • Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Mama Dolly Bilder av moderskap från jungfru Maria till Alien.

Så här skriver Norstedts om boken:

Få saker är lika laddade som moderskapet, och det är svårt att föreställa sig något som rymmer så mycket: symbioser och separationer, hopp och förtvivlan - det mest gudalika och mest kroppsliga i människan.

Detta är något som blir tydligt i Patricia Lorenzonis Mama Dolly, en blodig konfrontation med bilder av moderskap från hela världen: Det finns inget lagom när det kommer till mödrar, allt dras till sin spets.

Här samsas jungfru Maria med fåret Dolly, La Llorona med Alienfilmernas Ellen Ripley, Medea med Loretta Lynn - ett antal modersfigurer: lyckliga, tragiska eller parodiska. Vi får läsa om bortbytingar och aborter, fertilitetssymboler och -demoner, manliga mammor och danska spermabanker. Och mitt i denna kulturhistoriska betraktelse - som spänner över årtusenden och kontinenter - hittar vi även en djupt personlig berättelse om rädslan för och längtan efter barn.

För ingen av oss kommer undan, moderskapet når oss på djupet. I sin överväldigande närvaro eller lika överväldigande frånvaro. Alla har vi en relation till mödrar; om inte annat till vår egen..

XXX

Varan kommer från ett djur- och rökfritt hem.

Du betalar till mitt bankkonto eller med Swish. Jag skickar varan inom sju dagar från att jag ser pengarna på mitt konto. Använder du Swish kan du i regel få varan snabbare. Jag brukar använda vanliga posten för frakt. Önskar du annan leverantör, säg till. Jag kan inte ta ansvar för slarv från leverantörens sida.

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du har några frågor!