Beskrivning

Begagnat

inbunden med skyddsomslag

i bra skick

År 1997 gav Arundhati Roy ut sin världssuccé De små tingens gud. Kort efter att hon mottagit det prestigefyllda Bookerpriset fick Indien en ny nationalistisk regering och i maj året efter lät denna provspränga en atombomb.

Arundhati Roy skrev i vrede och förtvivlan en essä, Fantasiförmågans slut, som trycktes i tidningar världen över. Den blev också inledningen till något nytt för henne. Under de närmaste åren publicerade hon artiklar i protest mot kärnvapenutvecklingen och de väldiga indiska dammbyggena. Hon deltog i olika protestaktioner, hon greps av polis och åtalades.

Hon vände sig mot den nya nyliberala världsordningen och mot det av George W Bush proklamerade kriget mot terrorn - ett slags permanent undantagstillstånd som tvingar amerikanerna i krig mot människor de inte vet någonting om, "eftersom de sällan är med i TV", som Roy säger med bitter ironi.

Den oändliga rättvisans matematik är ett urval av Arundhati Roys viktigaste essäer, tal och artiklar från 1998 till 2003. Den stilkonst och blixtrande formuleringsförmåga som utmärkt henne som skönlitterär författare använder hon nu för att beskriva tillståndet i världen.

****************************************************************

Välkommen till min butik

Jag samfraktar gärna. Kolla gärna in mina andra auktioner/annonser. Du kommer till min butik om du klickar på Loppis-Lisa. I butiken kan du också göra sökningar..

Köp av 2st varor eller fler
När du köper fler varor vänta med betalningen. Jag kommer att ändra till ny fraktkostnad. Tyngre brev/paket skickas med schenker.

Auktioner önskar jag betalning inom 5 dagar

Om du vill vänta med betalningen hör bara av dig

Jag tar ut en hanteringskostnad på 2 kr per brev eller paket

Jag postar måndag till och med torsdag

Jag erbjuder betalning med Traderabetalning (alla annonser) samt swish.

Mina betalningsuppgifter kommer i vinnarmailet från Tradera

Specified shipping refers to Sweden. Alla varor till utlandet skickas endast spårbart.

Om du väntar på ett mail från mig titta i skräpposten, mycket fastnar där.

Ha det gött

Loppis-Lisa