Beskrivning

Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den så kallade "trojkan" agerat på rätt sätt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojämlikhet?

Det senaste decenniet har varit en omvälvande epok - inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framväxten av populistiska rörelser har inneburit hårda prövningar för ett redan ifrågasatt EU-samarbete.

Världen har också krympt till följd av globaliseringen och ingen aktör kan ensam möta utmaningarna vi står inför. Samtidigt präglas vår tid av konflikter, protektionism och kortsiktighet, vilket bakbinder de institutioner till vilka vi sätter vårt hopp.

Kan vi rädda Europa? spänner över många teman; utbildningssystemens behov av reformer, skatteparadis och rättvisa skatter, den globala finansmarknaden, USA:s roll i världen, konflikten i Mellanöstern, Kinas framväxt samt EU:s behov av ökad demokrati och samarbete.

*

Thomas Piketty är professor i nationalekonomi vid Paris School of Economics och författare till Kapitalet i det tjugoförsta århundradet. Kan vi rädda Europa? innehåller ett urval av texter skrivna åren 2005-2015.

Thomas Piketty staller helt enkelt andra fragor och lyfter pa stenar som nastan aldrig vidrors i svensk offentlighet. De handlar om makt och om vad politiken kan astadkomma ... Sa kop ett exemplar och skicka efter egen lasning till valfritt statsrad i regeringen.
Daniel Suhonen i Expressen

Stundom briljanta smakprov pa ekonomisk folkbildning.
Svenska Dagbladet

Piketty stravar efter att rubba sjalva maktbalansen i den skona, hemska varld som vi lever i.
Sven-Eric Liedman i Sydsvenskan

Objektsnr 616341191

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 9 dec 10:10

Kan vi rädda Europa? - Thomas Piketty

Utropspris

|0 Bud

2 kr

Auktionen avslutades utan bud

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?