Auktionen är avslutad.

Marinmålaren Jacob Hägg

33 besökare
 • Slutpris 300 kr
 • Slutade 14 jul 17:33 Avslutad
 • Bud 1 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: pbj22
 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Ny
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Marinmålaren Jacob Hägg, av Christer Hägg

Intresset för våra två främsta marinmålare, Herman af Sillén och Jacob Hägg, går inte att ta miste på. Detta visas tydligt av de höga priser som deras tavlor nu säljs för på auktioner och inom konsthandeln. Efterfrågan på marina motiv är numera stor och ökar, men tillgången är begränsad. Det är således ganska få som kan glädja sig åt att ha en marinmålning av Jacob Hägg på väggen. Trots att han målade omkring 220 oljemålningar och cirka 500 akvareller är de relativt sällsynta på konstmarknaden, ty en absolut majoritet av hans målningar vandrar vidare inom den ursprungliga ägarfamiljen.

Denna bok kan kanske bli ett substitut för dem som ändå vill sjunka ned i en bekväm stol och drömma sig ut på havet med hjälp av Jacob Häggs vackra och fantasieggande marinmålningar.

När man tittar på en tavla och tycker om den, blir man också nyfiken på konstnären själv. Detta behov är i boken tillgodosett med en kortfattad inledande biografi över Jacob Hägg. I övrigt ligger fokus i boken på Jacob Häggs akvareller och oljemålningar, men även några etsningar, laveringar och teckningar för att visa hans konstnärliga mångsidighet. Varje bild är försedd med en fyllig text, med kringinformation av mer nautisk och historisk natur. Konstverken är presenterade kapitelvis i ämnesgrupper. Målningsteknik, årtal, mått och ägarförhållanden framgår av bildförteckningen i slutet av boken.

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är praktfullt illustrerad med reproduktioner i färg av Jacob Häggs fantastiska marinmålningar.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 225/275 mm (tvärformat)
Ryggbredd ca 18 mm
Vikt ca 1120 gram
Sidantal 206
Författare Christer Hägg
Förlag Bokförlaget Magnus Ullman
Utgivningsår 2003
Språk svenska
ISBN 91-631-3532-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!