Auktionen är avslutad.

Vi fann Titanic - Utforskningen av det största av alla sjunkna fartyg

119 besökare
 • Slutpris 130 kr
 • Slutade 14 jul 17:37 Avslutad
 • Bud 1 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: wsl96
 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Vi fann Titanic - Utforskningen av det största av alla sjunkna fartyg, av Dr Robert D. Ballard

Oceanografen Robert Ballards dröm var att hitta vraket efter Titanic. Hans vision var att göra det med nya, avancerade fjärrstyrda robotar. Men det fanns en hake. Han var först tvungen att kartlägga två sjunkna atomubåtar åt flottan – och sedan hitta Titanic på tiden som blev över. Det här är berättelsen om hur Robert Ballards dröm blev verklighet.

Robert Ballard skrev senare i sin berömda bok "Vi fann Titanic" att ett problem var att de inte visste ifall vraket överhuvudtaget fanns kvar. Det kunde ha sjunkit ner i bottensedimenten eller så kunde det ha försvunnit i den jordbävning som var i området några år efter att Titanic hade sjunkit. Expeditionen började med en sökning på koordinaterna 41° 46' N - longitud 50° 14' V som var de sista koordinater som hade uppgetts från Titanic. Sökandet var en långsam process där bottnen finkammades med en kamera som svävade ungefär 100 meter ovanför bottnen. För att finna vraket hade två små miniubåtar, Argo och Angus, använts för att fotografera havsbotten…

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick med endast ett närmast obefintligt slitage på pärmarnas hörn. Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier, reproduktioner och teckningar - övervägande i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 285/222 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 990 gram
Sidantal 230
Författare Dr Robert D. Ballard
Förlag Streiffert/Madison Press
Språk svenska
Utgivningsår 1988
ISBN 91-7886-023-7

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!