Auktionen är avslutad.

Vrak i Östersjön - Förlorade för världen

137 besökare
 • Slutpris 110 kr
 • Slutade 14 jul 17:39 Avslutad
 • Bud 1 st

Auktionen är avslutad

Vinnare: Gäddan1
 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Vrak i Östersjön - Förlorade för världen, av Björn Hagberg (text), Jonas Dahm (foto) och Carl Douglas (foto)

Ett av de mest spännande outforskade områdena på jordklotet ligger utanför vår egen kust. Området heter Östersjön och där finns rester av uppåt 100 000 vrak från mer än 1 000 år av sjöfart och krig.

Östersjön är unikt på grund av sin låga salthalt, låga syrehalt och frånvaro av skeppsmask, som sammantaget gör att även gamla föremål av trä bevaras. De blir till frusna ögonblick av dramatisk historia, som först nu kan visas så som de ser ut tack vare nya instrument för bottenkartering, modern dykteknik och avancerad fotokonst.

Östersjöns botten är bara fläckvis kartlagd, men just nu pågår en intensiv aktivitet för att kartlägga dess miljö och de spår av mänsklig verksamhet som ligger dolda i djupet. Sonarutrustning och sofistikerade ekolod kan idag identifiera och avbilda mycket små föremål på havets botten. Dykning med blandgas och återandningsaggregat gör det möjligt att dyka till vrak på nära hundra meters djup och fotografera med ljuskänsliga undervattenskameror.

I boken finns elektroniska avbildningar av hela vrak och ett helt unikt fotomaterial från dykningar på fartyg som tidigare varit helt otillgängliga. Bilderna är aldrig tidigare visade eller publicerade och presenteras här. Boken består av fristående berättelser om några av de mest dramatiska historiska händelser som utspelat sig i Östersjön. Som till exempel andra världskrigets sänkningar av tyska flyktingfartyg, den värsta civila sjökatastrofen med uppåt tjugo tusen människor som offer.

Vrak i Östersjön är frukten av flera års samarbete mellan företagen Deep Sea Productions och Marin Mätteknik (MMT), vars mest spektakulära resultat är upphittandet av den försvunna DC-3:an 2003.

Den inbundna boken (svart linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier och kartor, huvudsakligen i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 230/255 mm (tvärformat)
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 955 gram
Sidantal 165
Författare Björn Hagberg
Fotografer Jonas Dahm och Carl Douglas
Förlag Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 2008
ISBN 91-518-4975-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!