Auktionen är avslutad.

Följ med till havs! Historisk resa med ångfartyget Saltsjön

12 besökare
 • Utropspris 80 kr
 • Slutade 20 sep 20:51 Avslutad
 • Bud 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • DB Schenker (59 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Följ med till havs! En historisk resa med ångfartyget Saltsjön, av Lennart Jarnhammar

En unik skärgårdsbok. Det är samtidigt en träffsäker titel på berättelsen om ett av de mest välbevarade ångfartygen i Sverige: S/S Saltsjön, det sista ångfartyg som byggdes av Waxholmsbolaget och som 1925 sattes i trafik på den klassiska sommargästtraden Stockholm-Dalarö-Ornö-Utö.

Förlora dig i berättelsen om de människor som troget reste till sommarparadis i skärgården och som samtidigt kunde äta och njuta furstligt ombord i Saltsjöns eleganta matsal. Kulturpersonligheter som Ragnar Östberg, Hjalmar Bergman, Hasse Z, Karl-Otto och Lisen Bonnier, Tor Bonnier, Eigil Schwab, Gustaf Hellström, Sigfrid Siwertz, Pauline Brunius, Georg och Hanna Pauli, Rickard Lindström, Edvard Hald, Gunnar Asplund och många andra. Men det är ockkså berätttelsen om den trygge kapten Fritz Eklund och mästerkokerskan och restautrisen fru Viran Lindberg och hennes omtalade läckerheter. Och alla andra färgstarka profiler i besättningen ombord…

Boken presenterar ett fartygsporträtt beskrivet genom de människor som fanns ombord. Allt det som bidrog till den sägenomspunna tid då man reste med elegans och i stilla mak till sommarens glittrande fjärdar och öar. Men det är också berättelsen om trafiken genom skärgårdsvintrarnas stränga köld, genom svårbrutna isar och pinande iskall vind. Och vad som senare hände då ångfartygsepoken avslutades i början av 196-talet och alla de dråpliga och spännande livräddningsinsatser som gjorts under åren för att rädda S/S Saltsjön.

Den inbundna boken (blått linneklotband med guldpräglade pärmar) med förlagets dekorerade skyddsomslag är i ett mycket gott bruksskick, mycket nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier, reproduktioner av äldre konstverk och dokument samt en karta - i såväl färg som svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 275/215 mm
Ryggbredd ca 12 mm
Vikt ca 540 gram
Sidantal 64
Författare Lennart Jarnhammar
Förlag Swecox International AB i samarbete med Ångfartygsaktiebolaget Saltsjön och Saltsjöns vänner
Utgivningsår 2000
Språk svenska
ISBN 91-630-9630-7

Porto: Kan skickas antingen i ett förstärkt brev med Posten som kostar 72 kr (för brev med Posten använder jag ibland rabattfrimärken för att själv eventuellt spara en slant...) eller i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet! Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner. Säg till om du vill ha ett annat fraktsätt än det jag föreslagit. Du väljer själv fraktsätt när du betalar.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!