Auktionen är avslutad.

Beatrice - Världens sista stora järnseglare 1881-1932

6 besökare
 • Utropspris 80 kr
 • Slutade 20 sep 20:57 Avslutad
 • Bud 0 st

Auktionen är avslutad

 • Frakt
  • DB Schenker (67 kr)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Banköverföring
 • Om säljaren

Beskrivning

Beatrice - Världens sista stora järnseglare, ex Routenburn, ex Svithiod. 1881-1932, av Jan Davidsson

I den svenska sjöfartens historia skall Beatrice stå nämnd som ett av de största segelfartygen och den storseglare som längre än någon annan visade svensk flagg. Hon var vårt första skolskepp för utbildning av befäl till handelsflottan. Internationell ryktbarhet vann Beatrice i vetekappseglingarna från Australien till Europa, och hon var ett av de få segelfartyg som klarade färden på mindre än 90 dagar. Loggböcker och dagböcker berättar om vardagsliv och vardagsrutin för deep-water sailors under segelfartygens sista tid.

Ratten med styrmaskinen (utväxlingsanordningen) samt en del av stormasten från Beatrice finns att se på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

De små, svartvita fotografierna samt fotografiet av oljemålningen av Beatrice är hämtade från webben och återfinns inte i boken.

Jan Davidsson är djupt förtrogen med sitt ämne. Som naturvetenskapsman, främst inom havsforskningen, har han givit ut flera böcker. Till grund för den här boken ligger mångåriga undersökningar och arkivstudier. Samtal med gamla besättningsmän och anförvanter till personer som seglat med Beatrice har i hög grad bidragit till att göra skildringen levande.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är i ett mycket gott bruksskick! Det finns ett märke på insidan av bakre pärmen från en äldre prislapp och bakre pärmens övre hörn har fått sig en törn. I övrigt är boken i nära nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier och fartygsritningar i svartvitt (snarare sepiafärgade).

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 295/225 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 980 gram
Sidantal 191
Författare Jan Davidsson
Förlag Forum bokförlag
Utgivningsår 1983
Språk svenska
ISBN 91-37-06283-2

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat och försäkrat paket med Schenker som kostar 67 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!